Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tipy a triky, ako sa po pôrode dostať do formy

reklama:
Tipy a triky, ako sa po pôrode dostať do formy

Veľa žien si myslí, že sa ich postava tehotenstvom nadobro zmení. Vôbec to však nie je všeobecné pravidlo. Existuje veľa trikov a cvikov, ktoré sa dajú stíhať aj popri starostlivosti o bábätko. Dokonca vás možno dostanú do oveľa lepšej formy, než ste boli predtým. 🙂

Nová mamička je obvykle vyčerpaná, nevyspatá a nad cvičením nemá ani len silu premýšľať. Ako hovorí Renee Jeffreys – odborníčka na popôrodné cvičenia – väčšina ženských orgánov nie je pripravená na vážne cvičenie až do šiestich týždňov po pôrode. Ak ste mali cisársky rez, doba na zotavenie je ešte dlhšia.

Začnite prechádzaním sa po okolí. Ak sa cítite dobre a chodenie vám nespôsobuje nepríjemnú záťaž, každý ďalší deň skúste kráčať o niečo dlhšie. Je to najlepší spôsob pohybu, ktorý zvládnete čerstvo po pôrode vykonávať. Po 6 týždňoch od pôrodu by ste už mali byť pripravené aj na 20 – 30 minútové kardio, ktoré zvládnete cvičiť niekoľko krát týždenne.

Prvou dobrou správou je, že aj samotné tlačenie kočíka vám pomôže spaľovať kalórie. Pokiaľ idete na takúto prechádzku, za pol hodinu môžete spáliť približne 150 kalórií. Podobný účinok by malo aj 15 minútové chodenie po schodoch – nahor aj nadol.

pinterest.com

Druhá potešujúca správa je, že aj vďaka dojčeniu môžete strácať zbytočné kalórie – a to aj napriek tomu, že nehybne sedíte. Dôkazom tohto tvrdenia je Tiffany Tinson. Hoci od narodenia jej synčeka prešiel len polrok, dostala sa do ešte lepšej formy, než mala pred samotným tehotenstvom. Podľa jej vyjadrení vôbec veľa necvičila. Svoje chudnutie tak pripisuje práve dojčeniu. Je však dôležité uvedomiť si, že pokiaľ chcete naozaj schudnúť, mali by ste to skúsiť správnou úpravou stravy alebo nenáročným pravidelným cvičením. Tieto dve veci sa samozrejme nevylučujú ;).

Svoju stravu by ste mali naplniť rôznymi jedlami, bohatými na živiny. Snažte sa konzumovať čerstvé ovocie a zeleninu, ale aj množstvo mliečnych výrobkov s nízkym obsahom tuku. Odborníci však varujú pred zavedením tvrdej diéty hneď po pôrode. Vaše telo potrebuje na regeneráciu čas aj podmienky. Pokiaľ budete cez deň pravidelne jesť, váš metabolizmus sa zefektívni a je malá pravdepodobnosť, že by sa vám začali hromadiť tuky. Zároveň si dávajte pozor na pitie džúsov – všetok vitamín C, ktorý za deň potrebujete, sa bohato nachádza v jednom pohári pomarančového džúsu. Nadmerným požívaním týchto štiav do seba dostávate zbytočné kalórie.

pexels.com

Ďalšia cesta vedúca k lepšej postave je posilňovanie. Zdvíhanie závaží vám takisto urýchľuje metabolizmus, a tým aj samotné chudnutie. Vôbec si to nemusíte predstavovať tak, že by ste mali začať chodiť do „fitka“ – na to predsa nie je pri bábätku čas. Úplne stačí cvičenie v domácom prostredí, do ktorého dokonca môžete zahrnúť aj samotné bábätko. Môžete si napríklad ľahnúť na chrbát a držať dieťatko nad hrudníkom – následne ho pomaly dvíhajte hore aj dole. Ak by ste si neboli istí, či cviky s bábätkom robíte správne, môžete sa obrátiť na kvalifikovanú trénerku v tejto oblasti.

Nezabúdajte, že vaše zdravie je prvoradé, a tak robte všetko s mierou ;).

Titulná fotka: flickr.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. júna 2023Zdroj www.fitpregnancy.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.