Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Muž prijal výzvu piť 4 litre vody denne po dobu jedného mesiaca. Výsledok je šokujúci

reklama:
Muž prijal výzvu piť 4 litre vody denne
Muž prijal výzvu piť 4 litre vody denne po dobu jedného mesiaca. Výsledok je šokujúci Foto: www.gettyimages.com

Ak vás nebaví počúvať výzvy, že potrebujete vypiť veľa vody, nie ste výnimkou. Novinár z portálu „Thrillist“ toho tiež mal dosť a rozhodol sa experimentovať. Chcel zistiť, či sa niečo zmení, keď pije výrazne viac vody ako zvyčajne. Efekt ho prekvapil. Zvýšil množstvo vypitej vody na 4 litre denne. Plán bol, že to bude robiť 30 dní. Odhadol, že je to dosť času na to, aby sme si mohli všimnúť, že sa s telom niečo deje.

Kúpil si fľašu s vodou a nosil ju všade so sebou. Už na samom začiatku sa táto výzva ukázala ako trápenie a zdalo sa mu jej splnenie nemožné. Aby do seba nalial 4 litre vody, musel ju každú chvíľu piť, aj keď na pitie nemal chuť. Dôsledkom toho bola strata chuti do jedla, pretože jeho žalúdok bol plný vody. Ďalším problémom bol neustály tlak na močový mechúr. Po 10 dňoch však na svoje prekvapenie začal zisťovať, že v tejto situácii vidí viac pozitív ako negatív.

Začal sa prebúdzať odpočinutý a plný energie. Tiež si všimol, že sa koža rozžiarila, zmenila svoj tón a farbu. Po druhom týždni prestal chcieť kávu, aj keď predtým ich musel vypiť veľa, aby vôbec mohol normálne fungovať. Akékoľvek problémy so zaspávaním zmizli, čo pre neho predtým bol problém. Ďalšou vecou, ktorú si všimol, boli opakované komplimenty od ľudí, ktorí o experimente nevedeli.

Počul, že vyzerá dobre, nech sa podelí o informáciu o tom, aký šampón používa, že jeho vlasy vyzerajú tak lesklé, zdravé a silné. Mesiac rýchlo utiekol a on sa nechcel vzdať výhod, ktoré mu dalo toľko pitie vody. Telo si zvyklo, schudol, zbystrili sa jeho chuťové bunky, pamäť a koncentrácia. V tomto experimente tak naďalej pokračuje. Verí, že každý by na sebe mal taký experiment vykonať.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 30. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.