Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Produkty spojené s rakovinou, ktoré sa skrývajú takmer v každej domácnosti

reklama:
Produkty spojené s rakovinou, ktoré sa skrývajú takmer v každej domácnosti

Dámy a páni, skutočnou a škaredou pravdou je, že sme denne vystavení mnohým rôznym škodlivým chemikáliám, čo je zlá vec a môže to byť príčinou mnohých rôznych zdravotných problémov a chorôb. Pracoviská a reštaurácie musia dodržiavať určité bezpečnostné opatrenia, aby zabezpečili, že pracovníci aj zákazníci nebudú vystavení nebezpečným množstvom týchto látok. A príliš sa nevzrušujte, pretože rovnako mnoho toxických chemikálií nájdete aj u vás doma. Preto vám povieme o piatich bežných domácich potrebách, ktorých sa musíte zbaviť, aby ste zlepšili svoje zdravie, a o prírodných alternatívach, ktorými ich môžete nahradiť.

Nelepivé riady

Podľa najnovších štatistík odborníci tvrdia, že nelepivý riad je zďaleka najbežnejším riadom, ktoré Američania používajú. Bohužiaľ by ste však mali vedieť, že majú nepriaznivé vedľajšie účinky, ktoré majú na naše zdravie. Áno, dámy a páni, je preukázané, že počas varenia uvoľňujú toxické chemikálie do jedla. Keď sa nepriľnavý riad zahreje, začne sa na molekulárnej úrovni rozpadať jeho povlak. Keď sa povlak rozpadne, uvoľňuje rad toxických častíc a plynov na báze fluoridov, z ktorých mnohé sú karcinogénne (spôsobujúce rakovinu). Namiesto toxického nepriľnavého riadu kupujte sklenené alebo keramické hrnce a panvice, ktoré neuvoľňujú škodlivé výpary.

Umelé sladidlá

Bohužiaľ si mnoho ľudí myslí, že robia svojmu telu láskavosť, keď vymenia cukor za jednu z jeho alternatív. Aj keď existuje veľa zdravých prírodných sladidiel, najčastejšie používané sú pre vás oveľa horšie ako cukor. Ak máte niektorý z nasledovných sladidiel, okamžite ich vyhoďte:

  • Acesulfam K môže byť karcinogénny, spôsobuje nádory a ovplyvňuje tehotenstvo
  • Aspartám bol spájaný s rakovinou kože a môže byť smrteľný pre ľudí s fenylketonúriou
  • Sacharín, môže spôsobiť rakovinu močového mechúra, je nestráviteľný a vylučuje sa pečeňou bez zmeny
  • Sorbitol je v črevách trávený len čiastočne a spôsobuje hnačky, nadúvanie a plynatosť

Odborníci tvrdia, že by ste mali nahradiť tieto umelé sladidlá tými, ktoré možno prirodzene nájsť a pestovať bez rafinácie. To zahŕňa:

  • Stévia môže znížiť krvný tlak a hladinu cukru v krvi
  • Erytritol nemá žiadny vplyv na hladinu cukru v krvi, inzulínu alebo cholesterolu
  • Xylitol, môže zlepšiť hustotu kostí a znížiť riziko zubného kazu
  • Sirup Yacon kŕmi dobré baktérie v črevách a môže pomôcť v boji proti zápche

Plastové fľaše a nádoby na potraviny

Rozhodne by ste sa mali vyhnúť plastovým fľašiam a plastovým nádobám na potraviny. Prečo? Na to je ľahké odpovedať! Pretože keď pijete tekutinu alebo jete jedlo z nádob vyrobených z plastu, chemikálie v tomto plaste sa vylúhujú do všetkého, čo dávate do úst, a nakoniec sa spolu s nimi strávi vo vašom tele. Medzi tieto chemikálie patrí Bisfenol A, ktorý sa používa na vytvrdenie plastov vo výrobkoch, ako sú fľaše na vodu. Áno, a mali by ste tiež vedieť, že mnoho štúdií spojilo bisfenol A s nepriaznivými účinkami na zdravie. V roku 2010 sa zmenil postoj k chemickej látke a "určité znepokojenie" na jej účinky na mozog, správanie,prostatu, dojčiat a malých detí.

Namiesto použitia jednorazových plastových fliaš na vodu sa rozhodnite pre opakovane použiteľné kovové alebo sklenené. To isté platí pre nádoby na potraviny. Nielenže šetríte životné prostredie, ale tiež chránite svoje telo.

Osviežovače vzduchu

Osviežovače vzduchu sú "užitočné" pri "eliminácii" nepríjemného zápachu vo vašom dome a sú často propagované ako prostriedky, ktoré vám pomôžu zbaviť dom ostrých pachov a škodlivých plynov. Nedávny výskum však naznačuje, že výpary emitované z plechoviek osviežovačov vzduchu sú v skutočnosti nebezpečnejšie ako cigaretový dym. Bolo tiež zistené, že tieto výpary spôsobujú mnoho zdravotných problémov:

  • Respiračné stavy, ako je astma
  • Hormonálna nerovnováha
  • Rakovina. Nedávna štúdia zistila, že bežné osviežovače vzduchu obsahujú "značné" množstvo formaldehydu, ktorý USA klasifikujú ako "známy ľudský karcinogén". Nadmerná expozícia osviežovačov vzduchu bola spojená s rakovinou nosa a krku.

Prirodzenou alternatívou konvenčných osviežovačov vzduchu je použitie éterických olejov. Nielen, že sú účinné pri vytváraní príjemných vôní, ale tiež sa preukázalo, že sú schopné poskytnúť rad zdravotných výhod. Jedna štúdia zistila, že vdychovanie rozmarínového oleja môže zlepšiť vašu náladu a stimulovať nervový systém. Ako používať éterické oleje ako osviežovač vzduchu? Je to veľmi jednoduché: stačí pridať 10 až 15 kvapiek esenciálneho oleja do striekacej fľaše s približne jednou šálkou destilovanej vody. Nastriekajte to po celom dome ako u bežných osviežovačov vzduchu. A verte, výsledky vás ohromia.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.