Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

10 spôsobov, ako sa najlepšie chrániť pred koronavírusom Covid-19. Robte toto a pravdepodobne sa mu vyhnete

reklama:
10 spôsobov, ako sa najlepšie chrániť pred koronavírusom Covid 19. Robte toto a pravdepodobne sa mu vyhnete

Koronavírusová situácia sa zhoršuje a preto sme si pre vás pripravili článok, v ktorom sa pozrieme na to, ako sa pred koronavírusom najlepšie chrániť. Robte toto a pravdepodobne sa mu vyhnete.

Vitamín C

Tento vitamín patrí medzi tie vôbec najdôležitejšie, ale pravda je taká, že ho má každý nedostatok. Je veľmi dôležité dať do seba tento vitamín každý deň. Najlepšie je teda prirodzenou formou, potravinami ako kyslá kapusta, čaj so šípkami, citrusy, kivi. Najlepším zdrojom je ale červená paprika.

Vitamín D

Tento životne dôležitý vitamín je pre boj s covidom tiež veľmi zásadný. Rovnako ako vitamín C, aj vitamínu D je nedostatok a to predovšetkým počas zimných mesiacov. Vitamín D obsahujú tučné morské ryby ako napríklad losos, makrela, sleď či sardinka.

Prírodné antivirotiká a antibiotiká

Opäť sa nachádzajú v potravinách, najčastejšie v chrene, cibuli, cesnaku, mede. Nezabúdajme na škoricu a zázvor.

Melatonín

Hormón tmy a spánku, aj ten je veľmi dôležitý. Dostatočne sa nám v tele tvorí, pokiaľ spíme v tme 7-9 hodín. Zaspávame v čo najpravidelnejší čas. A aspoň 1-2 hodiny pred zaspaním nie sme ožiarení svetlom modrým a zeleným spektrom. Teda svetlom z obrazoviek počítačov, mobilov, televízií alebo napríklad tabletov. Pred spaním by sme tak podobné prístroje nemali používať. Alebo si na ne nainštalovať červený filter.

Vlhká sliznica

Aby sme ju docielili, je potrebné dodržiavať pravidelný pitný režim. Dbajte na to, aby vaša izba mala dostatočne vlhký vzduch, čo docielite nádobami s vodou či mokrých uterákom na radiatore.

Pohyb vonku

Pravidelný pohyb je veľmi dôležitý. Choďte na prechádzky, okysličujte svoj mozog. A hlavne nezabudnite vetrať!

Otužovanie

Najlepšie si silnú imunitu vybudujete počas otužovania. Pokiaľ sa vám nechce von, stačí sa otužovať doma v sprche.

Psychická pohoda

Na fyzické zdravie má vplyv to psychické. Preto sa snažte nebyť v strese. Pozrite sa na obľúbený film, alebo si prečítajte obľúbenú knihu.

Hygiena a ochrana úst a nosa

Samozrejme si treba pravidelne umývať či dezinfikovať ruky. V uzavretých priestoroch či v miestach s viacerými ľuďmi si chrániť ústa a nos najlepšie respirátorom. A pokiaľ možno, dodržiavať rozostupy minimálne 2 metre

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.