Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

10 typov psích plemien, ktoré sú vhodné do rodín s deťmi

reklama:
10 typov psích plemien, ktoré sú vhodné do rodín s deťmi

Pes dokáže priniesť množstvo krásnych chvíľ do našich životov. So psíkom nezískame len nového kamaráta, ale člena rodiny. Veľa rodičov s malými deťmi sa bojí, že pes nie je vhodný spoločník do ich rodiny. Opak je však pravdou. Predstavujeme vám 10 typov plemien, ktoré to s deťmi jednoducho vedia.

1. Dalmatínsky pes

Dalmatínec je energický pes, ktorý miluje pozornosť detí a najmä – bláznenie sa s nimi. Nie je však bezhlavo divoký, takže sa nemáte čoho báť. Dokáže byť aj skvelým spoločníkom na maznanie či večerné zaspávanie. Jeho povaha je veľmi priateľská a dobromyseľná. Zároveň treba zvýrazniť, že ide o inteligentné a učenlivé plemeno. Vďaka jeho vzťahu k deťom je ideálny do každej rodiny.

2. Boxer

Jednou z najväčších kvalít, aké toto plemeno má, je práve bezpodmienečná oddanosť deťom. Je to jediné služobné plemeno, ktoré sa do rodín s deťmi bezvýhradne odporúča. Užíva si spoločnosť ľudí a rád sa zdržuje v ich blízkosti. Zároveň je to pes, ktorý je učenlivý, zvedavý a stále v dobrej nálade.

3. Anglický mastif

Hoci veľké psi vzbudzujú na prvý pohľad rešpekt, toto plemeno sa okamžite stotožní so svojou rodinou, ktorú nadovšetko ľúbi a chráni. Jeho interakcia s deťmi je veľmi jemná – a práve to z neho robí ideálneho „parťáka“ do rodiny. Pokiaľ má pocit, že člena jeho rodiny niekto ohrozuje, zvalí útočníka na zem a leží na ňom, pokým nepríde ďalšia pomoc. Netreba sa však báť, že je agresívny, práve naopak – je veľmi starostlivý. Môžete sa s ním cítiť vždy v bezpečí.

4. Bobtail

Bobtail je láskyplné plemeno a výborný strážca. Je známy svojou komickosťou, spoločenskosťou a huňatou srsťou. Vhodný je aj pre ľudí, ktorí nemajú žiadne predošlé skúsenosti s výchovou psa. Treba však podotknúť, že potrebuje veľa priestoru, čiže je vhodný do domu a nie do bytu.

5. Labradorský retríver

Veľmi populárnymi psíkmi do rodín sú rozhodne retrívery. Milujú plávanie a bláznenie, či už vo vode alebo na súši. Labrador ochotne poslúcha všetky vaše povely a veľmi dobre sa s ním pracuje. Je veľmi bystrý a zároveň veľmi priateľský. Jeho výcvik nie je vôbec náročný. Keď sa môže s deťmi po vonku naháňať, je najšťastnejší na svete. Vaše deti tak rozhodne nepresedia celý deň zavreté vo vnútri – tento pes sa o to určite postará :).

6. Bordeauxská doga

Toto plemeno deti jednoducho zbožňuje. Dokáže im byť kamarátom, spoločníkom, ale aj ochrancom. Bordeauxská doga má veľmi kľudnú povahu a dokáže byť skvelým strážcom bez agresie. Patrí k citlivým plemenám a dokáže byť aj jemne dotieravá. Najoddanejšia je práve svojmu pánovi, čo sa považuje za jej najdôležitejšiu povahovú vlastnosť. Bez problémov dokáže znášať aj cudzie prostredie, je flegmatická a k ostatným psom a zvieratám je nekonfliktná.

7. Americký stafordšírsky teriér

Tento pes sa vyznačuje extrémnou lojalitou. Najšťastnejší je práve vtedy, keď je súčasťou rodiny. Na začiatku 20. storočia bol dokonca považovaný za najlepšie plemeno pre rodiny. Je veľmi čulý a neobyčajne zvedavý voči svojmu okoliu. Vhodný je aj do bytu, kde má neustály kontakt so svojím pánom, čo je veľmi dôležité. Jeho výchova totižto vyžaduje dôslednosť, no pokiaľ sa zvládne, stane sa z neho ideálny spoločník do každej rodiny.

8. Novofunlandský pes

Nenechajte sa odradiť jeho veľkosťou – toto plemeno a rodina k sebe ohromne pasujú. Je veľmi pokojný a mierumilovný. Čo je najlepšie – s deťmi to jednoducho vie! Je im skvelou opatrovateľkou a láskou k nim je povestný. Známa je aj jeho priateľská povaha, ako aj bezproblémový vzťah k iným zvieratám. Tento – doslova veľký – maznák je skvelým prírastkom do akejkoľvek rodiny.

9. Zlatý retríver

Toto plemeno rozhodne nesmie chýbať v akýchkoľvek spojitostiach s rodinou :). Tento aktívny, energický, citlivý a hlavne priateľský psík oživí každú domácnosť. Medzi rodinami je veľmi obľúbenou voľbou a mnoho ľudí si na neho nedá dopustiť. Je veľmi trpezlivý a pozorný. Ide o veľmi sociálne plemeno, takže spoločnosť svojej rodiny priam potrebuje.

10. Kríženec

Netreba zabúdať ani na zmiešané plemená. Tieto psíky sú takisto výnimočné a dokážu nás zahrnúť jedinečnou láskou. Vo všeobecnosti však platí, že kríženec stredného až veľkého plemena je do rodín vhodnejší. Netreba sa báť ani psíkov z útulku – ten pocit, že ste mu poskytli milujúcu rodinu a domov, je na nezaplatenie :).

Zdroj obrázkov: pinterest.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. júna 2023Zdroj iheartdogs.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.