Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

12 dobrých rád, ktoré sa Vám zídu pri cestovaní s deťmi

reklama:
12 dobrých rád, ktoré sa Vám zídu pri cestovaní s deťmi

Chystáte sa niekam na dovolenku a chcete to zvládnuť bez stresu a bez toho, aby ste sa dostali do nepríjemných a neočakávaných situácii? Poradíme Vám, ako sa pri cestovaní s Vašimi deťmi nezblázniť 🙂

1.) Zarezervujte si ubytovanie dopredu

Mať dopredu všetko naplánované, to nie je hanba. Spontánne rozhodnutia sú pekné a dajú sa vychutnať, ale keď prídu detí, je lepšie ísť na dovolenku tam, kde ste si to dopredu zarezervovali. Vyhnete sa zbytočným nepríjemnostiam a sklamaniam.

2.) Vypočítajte si čas naviac

Je dobré si vyrátať na odchod viac času. Nikto nebude nikoho obviňovať, že sa nedodržal časový harmonogram. A tiež nikdy neviete, čo sa ešte môže prihodiť. Niekedy si spomeniete, že treba niečo zbaliť až tesne pred odchodom.

3.) Dajte deťom fotoaparát

Ak sú Vaše deti už veľké, určte ich za hlavného rodinného fotografa. Ak nie, existujú jednorázové fotoaparáty. Toto je skvelý nápad ako deťom spríjemniť cestovanie. A keď budú spokojné Vaše deti, budete určite aj Vy 🙂

4.) Vždy majte pri sebe mokré vreckovky

Mokré vreckovky sú „prvou pomocou“ každého rodiča. Môžete cestovať v špinavom vlaku, môže sa Vám dieťa zašpiniť od čokolády…mokré vreckovky neraz zachránili mnoho nešťastia 😉

5.) Buďte dobre pripravený na klimatické podmienky

To, že cestujete do krajiny, kde býva teplo, neznamená, že tam nemôže byť chladno, keď tam práve Vy dorazíte. Náhoda je blbec, ako sa hovorí. Myslíte na všetko. Nech sa nestane, že Vaše deti nebudú môcť niekam ísť len napríklad preto, že prší a oni nemajú nič do dažďa.

6.) Používajte verejnú dopravu

Deti dlho neobsedia. Preto je pre nich jednoduchšie ísť dlhšie trasy vlakom ako autom.

7.) Nedovoľte Vašim deťom odísť s tým, že neviete, čo majú v ruksaku

Vaše deti nikdy nesmiete nechať odísť z domu s taškou, do ktorej ste sa nepozreli. Pobaliť sa samé môžu, ale vždy im skontrolujte, čo tam majú, či nemajú.

8.) Pred cestou si pripravte nejaké aktivity, aby ste svoje deti zabavili

Článok na hry v aute nájdete aj tu, u nás na stránke. Vždy, vždy, vždy, keď cestujete, nastupujte do auta/vlaku/lietadla s nápadmi na hry počas jazdy.

Nachystajte si CD, knihy, farbičky a papiere…

Jedným slovom : Všetko.

Všetko, čo môže Vaše deti zabaviť.

9.) Nezabudnite na lieky

Musíte sa pripraviť aj po tejto stránke. Treba mať po ruke všetky možné lieky – od liekov proti chrípke až po dezinfekciu, či obväzy.

10.) Označte si poriadne batožinu

Ak cestujete autobusom, vlakom, či lietadlom, môže sa Vaša batožina ľahko stratiť, či zabudnúť. Treba však myslieť aj na takúto nepríjemnú možnosť a mať batožinu poriadne označenú s Vašim menom, bydliskom, kontaktom…

11.) Jedlo, jedlo, voda a jedlo….

Toto snáď ani nemusím spomínať…

Ak chcete mať cestu pokojnú, nesmú byť Vaše deti hladné 🙂

12.) Zapojte do pomoci starších súrodencov

Nemôžete byť na všetko stále sama 🙂 Napíšte zoznam vecí, ktoré si treba pobaliť a dajte ho deťom. Potom im to iba skontrolujete.

Peknú dovolenku ! 🙂

zdroj článku: roughguides.com

autor článku: Michaela K.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 21. marca 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.