Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

3 dôvody, prečo zaobstarať Vašim potomkom detskú kuchynku.

reklama:
3 dôvody, prečo zaobstarať Vašim potomkom detskú kuchynku.

Deti sa radi hrajú na rôzne profesie.Radi im kupujeme to čo na ich očkách vidíme. Majú veľa hračiek, autíčok, bábik … a ak ste im ešte nekúpili detskú kuchynku, určite tak spravte. Budú z nej nadšené , urobí to radosť ako malým gazdinkám, tak malým kuchárom.

Získajú vlastný bezpečný priestor

Hry na profesie predstavujú dôležitú súčasť zdravého vývoja detí, malé ratolesti sa totiž učia „odkukávaním“ a napodobňovaním dospelých. Veľmi radi im pomáhajú pri najrôznejších činnostiach, najčastejšie sa zvedavo miešajú do varenia a asistujú s prípravou pokrmov. Kuchyňa, ktorá je pre nich doslova magnetom, však predstavuje pomerne rizikové prostredie. Na našich potomkov tu totiž číha rad nástrah v podobe rozpálenej rúry či ostrých nožov. Šikovným riešením je preto zaobstarať im ich vlastnú detskú kuchynku. V nej sa budú cítiť ako skutoční dospelí a získajú vlastný bezpečný priestor, v ktorom môžu byť svojimi vlastnými pánmi.

Naučia sa základným zručnostiam

Súčasné kuchynky pre deti sú v podstate zmenšeninou tých naozajstných. Nachádzajú sa v nich spotrebiče, riad i potraviny. Všetko je ale prispôsobené detským potrebám, ako materiálom, tak rozmermi, tvarmi , farbami a dizajnom celkovo. Prostredníctvom kuchynky si osvoja Vaši potomkovia základné zručnosti, ktoré sa im budú do života hodiť. Naučia sa plánovať, budú vedieť, čo je potrebné urobiť skôr, čo neskôr, zvládnu si spočítať a zvážiť jednotlivé ingrediencie, naučia sa udržiavať poriadok, upratovať po sebe. Získajú tiež iný pohľad na jedlo, keď zistia, koľko úsilia treba aby sa pripravili chutné pokrmy.

Utuží vzťahy

Deti sa v kuchynke nielen zabavia, ale aj utužia vzťahy. Mnohé modely sú totiž pre svoju veľkosť a bohaté príslušenstvo vhodné aj pre viacerých malých kuchárov. Ratolesti k sebe tak môžu prizvať svojich kamarátov a „variť“ spoločne. Naučia sa pritom spolupráci aj ochote sa podeliť. Tieto hračky ale pomôžu utužiť aj rodinné vzťahy, zmestia sa totiž do klasickej kuchyne, takže môžete pripravovať jedlo všetci spoločne. Tak už viete, aký model nájde miesto u Vás doma?

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. marca 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.