Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

6 chorôb, na ktoré sú marhule najlepším liekom

reklama:
6 chorôb, na ktoré sú marhule najlepším liekom

Marhule sú nielen lahodným letným ovocím, ktoré radi konzumujeme v konzervách, ako džem alebo samotné, ale sú tiež veľmi užitočnou a vitálnou vitamínovou bombou pre naše telo.

Chránia pred očnými chorobami

Dobrou správou je, že marhule obsahujú karotény, rovnako ako vitamín A a beta-karotén, čo pomáha dlhodobo udržiavať zdravie očí. Chránia okrem iného makulárnej degenerácii a predchádzajú strate periférneho videnia.

Znižujú pravdepodobnosť vzniku rakoviny

Marhule majú vysoký obsah antioxidantov, takže čím častejšie ich budete konzumovať, tým viac dobrého pre svoje telo urobíte. Ukázalo sa, že ovocie bohaté na antioxidanty pomáhajú zabíjať karcinogénne voľné radikály, čo má za následok zníženú pravdepodobnosť vzniku rakoviny. Ak nás počúvate, budete jesť tiež semienka, pretože vitamín B17 v ňom má tiež podobný účinok.

Dajte si pozor na srdcové choroby

Marhule sú plné vlákniny, takže by ste pre svoje srdce nemohli urobiť lepšie, než jesť každý deň ovocie. Vláknina chráni srdce, pretože znižuje hladinu zlého cholesterolu a zvyšuje hladinu dobrého. Draslík v ňom pomáha udržiavať uspokojivú hladinu elektrolytov, čím zaisťuje zdravé fungovanie srdcových svalov.

Zabraňuje rozvoju osteoporózy

Marhule sú bohaté na vápnik a draslík, ktoré sú nevyhnutné pre zdravé kosti, pretože hrajú kľúčovú úlohu pri udržiavaní pevnosti a hustoty kostí. Pokiaľ do tela nedostávate dostatok vápnika, existuje vysoká pravdepodobnosť vzniku osteoporózy.

Začína bojovať proti vírusom

Marhule majú veľmi vysoký obsah vitamínu C, takže dokonale posilňuje imunitný systém. A silný imunitný systém nie je ľahko prekonateľný žiadnym vírusovým ochorením! Čím viac toho budete jesť, tým viac ocele v chladnom období získate.

Oneskorujú starnutie pokožky

Ovocie i jeho semená prirodzene regenerujú spojivové tkanivo a jeho obsah síry tiež blahodarne pôsobí na vašu pokožku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 12. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.