Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

6 krokov, ako efektívne upratať detskú izbu

reklama:
6 krokov, ako efektívne upratať detskú izbu

Poznáte ten pocit, keď otvoríte dvere detskej izby a zhrozíte sa, že je tam veľmi veľa vecí, ktoré už nemáte kam dať? Je prirodzené, že veci v izbách sa jednoducho hromadia a vyžadujú si pravidelné upratovanie. Veľmi často sa však stane, že je tam naprataných veľa takých vecí, ktoré už vlastne nikto nepotrebuje. Ak ste sa v tom našli – týchto 6 krokov by ste mali splniť čo najrýchlejšie ;).

1. Zredukovať počet plyšových hračiek

Povedzme si úprimne, že hoci má dieťa aj 100 „plyšákov“, v skutočnosti mu k srdcu prirastie len niekoľko z nich. Hoci sú veľmi peknou dekoráciou a neodmysliteľnou súčasťou každej detskej izby – zaberajú priestor a držia v sebe veľa prachu. Roztrieďte od seba tých, s ktorými sa dieťa hrá od tých, ktorí len zbytočne sedia na poličke. Získate tak priestor pre ďalšie hračky a zároveň môžete urobiť dobrý skutok – darovať ich na charitu alebo do detského domova deťom, ktoré ich určite využijú ;).

2. Vyhodiť zbytočné papiere a zošity zo školy

Deti domov často donesú počmárané papiere, ktoré už nikdy nepoužijú, a dokonca si ani nevšimnú, keď im z izby zmiznú. Môže ísť o nevydarené kresby, lístočky od spolužiakov, alebo aj staré poznámky. Ak je vám to ľúto vyhadzovať, myslite na to, že už v ten večer si vôbec nespomeniete, čo na tých papieroch vlastne bolo – takže smelo do toho!

3. Vytriediť zničené/nepotrebné knihy

Je bežné, že sa detské knihy maximálne opotrebujú a pokope ich drží už len pár nitiek. Hoci máte práve k týmto knižkám najsilnejšie puto, je čas odložiť ich preč. Nielen, že získate priestor pre nové knihy, nové príbehy, ale zároveň ich uchránite pred úplným zničením. Takisto sa môže stať, že vaše dieťa dostane knižky, ktoré nikdy neprečíta. Aj v tomto prípade spravíte dobre, ak ich vytriedite a posuniete ďalej – napríklad do školskej knižnice alebo antikvariátu :).

4. Vyhodiť nepoužiteľné ponožky

Zbavte sa ponožiek, ktoré sú už vášmu dieťaťu malé. Je úplne zbytočné mať ich v izbe po ruke, aj keď sú v relatívne dobrom stave – vaše dieťa ich už jednoducho nepoužije. Nezabudnite popritom vyhodiť ponožky, ktoré už nemajú pár – aj takých sa dá veľa nájsť.

5. Vytriediť oblečenie

Tak, ako v prípade s ponožkami, aj v tomto prípade sa v skrini každého dieťaťa nachádza oblečenie, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou viac neoblečie. Či už ide o malé, obnosené alebo zničené veci – najlepšie urobíte ak ich z tade pobalíte. Môžete ich napríklad posunúť niekomu ďalšiemu, čím sa vám opäť vytvára šanca pre dobrý skutok. 🙂

6. Vyhodiť zničené písacie potreby

Možno vám tento krok príde nepodstatný, no verte, že aj on má svoj význam. Bežne sa stáva, že peračníky a zásuvky detí sú preplnené zlomenými farbičkami, alebo vypísanými perami a fixkami. V tomto prípade ide doslova o veci, ktoré už nie je možné ďalej použiť. Vezmite igelitku a s kľudným svedomím ich všetky zahoďte. Zbavíte sa tým naozaj zbytočného odpadu, ktorý nájdeme v každej detskej izbe.

Titulná fotka: flickr.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. júna 2023Zdroj www.apartmenttherapy.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.