Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

60 dní jedol 4 lyžice kokosového oleja. Neuveríte, ako to ovplyvnilo jeho mozog

reklama:
60 dní jedol 4 lyžice kokosového oleja. Neuveríte, ako to ovplyvnilo jeho mozog

Americká lekárka Mary Newportová v poslednej dobe spôsobila veľký rozruch svojou teóriou, že kokosový olej môže mať pozitívny vplyv na mozgovú kôru. Ak má pravdu, kokosový olej by mohol znamenať revolúciu v liečbe Alzheimerovej choroby. Doktorka Newportová má veľmi osobný vzťah k Alzheimerovej chorobe, pretože jej manželovi Stevovi pred niekoľkými rokmi diagnostikovali Alzheimerovu chorobu. Žena opisuje, že jeho príznaky sa stali silnejšími a znatelnejšími.

Podelila sa o niektoré svoje skúsenosti v kontexte klinických štúdií

"Steve bol niekedy uväznený v hmle, visel a premýšľal. Nemohol nájsť ani správny príbor alebo zabudol zatvoriť chladničku. Neskôr Steve začal brať drogy, ktoré spomaľovali zhoršovanie jeho mozgu, ale vedľajšie účinky boli hrozné. Celú dobu sa cítil v depresii, veľa schudol a dokonca ani nemohol vykonávať jednoduché výpočty. Najjednoduchšie úlohy sa mu zdali nemožné, hoci jeho telo bolo v perfektnom stave. " Mary povedala, že sa jeho krátkodobá pamäť zo dňa na deň zhoršovala. Snažila sa za každú cenu nájsť východisko z tejto ťažkej situácie. Chcela študovať účinky stravy na funkciu mozgu a snažila sa zbaviť liekov, ktoré zaťažujú jeho telo.

Jedného dňa si uvedomila, že triglyceridy možno nahradiť, a teda nielen spomaliť Alzheimerovu chorobu, ale aj zastaviť jej progresiu. Rozhodla sa vyskúšať metódu, ktorá by podľa jej názoru mala pre jej manžela fungovať. Mary začala svoj experiment s kokosovým olejom. Každé ráno a večer dávala Stevovi dve polievkové lyžice oleja. O 60 dní neskôr zaznamenali veľký rozdiel. Steve sa teraz cítil oveľa lepšie, začal znova vtipkovať a začal byť spoločenskejší. O rok neskôr vyzeral ako úplne nový človek. Hoci niekedy zabudne niektoré slová, už nemá problém s poznávaním svojich príbuzných alebo poznávaním nových ľudí, plní všetky druhy úloh, ktoré pre neho pred časom boli celkom výzvou.

Stále je potrebné vykonať veľa testov, ale Mary je nadšená. "Práve teraz sme spokojní s tým, čo sme dosiahli. Ak môže kokosový olej skutočne spomaliť Alzheimerovu chorobu, verte, že to stojí za to! "

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.