Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

7 povier a klebiet o tehotenstve, ktorým by ste ale mali veriť

reklama:
7 povier a klebiet o tehotenstve, ktorým by ste ale mali veriť

Povery sa medzi ľuďmi tradujú už od nepamäti a na každý okamih nášho života sa nejaké nájdu. Či už je to o manželstve, o svadbách či dokonca o tehotenstve. Tie však vo väčšine prípadov nastávajúcu mamičku skôr vydesia, ako by ju upokojili. Aj keď im ani trochu neveríme, v skutočnosti ich existuje niekoľko, na ktorých je predsa len niečo málo pravdivé.

Nehladkajte mačky

Nie je to žiadna podobná povera ako napríklad čierna mačka prináša smolu. V tehotenstve by ste sa naozaj mali vyvarovať kontaktu s mačkami, pretože sú prenášačom toxoplazmózy, čo je choroba, ktorá môže vyvolať potrat.

Keď budete jesť červené ovocie, vaše miminko bude zdravé

Je to z toho dôvodu, že ovocie červenej farby obsahuje vysoký podiel kyseliny listovej, ktorá je v tehotenstve veľmi dôležitá a dokáže ochrániť dieťa pred vrodenou chybou, či zamedziť potratu.

Keď sa budete dívať na horory, vaše dieťatko bude škaredé

Akokoľvek bláznivo to znie, v skutočnosti vedie stres k poruchám toku krvi, čo je niečo čo je v tehotenstve naozaj nežiaduce.

Pokiaľ sedíte s prekríženými nohami, môžete porodiť

V skutočnosti prekrížené nohy zapríčiňujú problémy s krvným obehom a to môže spôsobiť kŕčové žily. V očakávaní preto radšej seďte vo vzpriamenej polohe tak, ako vám to je najpríjemnejšie.

Spánok na chrbte, môže vaše dieťa zadusiť

Spanie na chrbte v pokročilejšom štádiu tehotenstva spôsobuje, že maternica tlačí na dolnú dutú žilu a tím sa poruší krevní obeh, čo môže spôsobiť závraty a dokonca môže nastávajúca mamička aj omdlieť.

Nesmiete vešiať bielizeň inak obmotáte pupočnú šnúru dieťaťa okolo krku

Samotné vešanie bielizne dieťatku nevadí, ale zdvíhanie rúk nad hlavu. Pokiaľ ich zdvíhate len občas, nič závažné vám ani dieťatku nehrozí, ale mali by ste si na to dávať pozor.

Vyvarujte sa horúcim kúpeľom, inak poškodíte plod

Horúci kúpeľ je príjemný a relaxačný, ale počas tehotenstva nie je vhodný. Zvyšuje totiž teplotu tela, zvyšuje prekrvenie a tiež krvný tlak a ani jedno nie je v tomto stave ideálne.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. decembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.