Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Aj vy pijete aspoň 3 šálky kávy denne? Aha, čo urobia s vaším telom. Možno budete prekvapení

reklama:
Aj vy pijete aspoň 3 šálky kávy denne? Aha, čo urobia s vaším telom. Možno budete prekvapení

Čo urobia s vaším telom tri šálky kávy denne? Aký vplyv má na náš organizmus káva? Ak si bez svojej šálky neviete predstaviť ani jediný deň, čítajte ďalej.

Tri šálky kávy denne prispejú k zdravšiemu životu. Je to množstvo, ktoré pôsobi blahodárne, pomáha udržiavať štíhlejší pás, a tiež chráni pred cukrovkou typu 2. Tri šálky kávy denne, napriek domnienkam lekárov z minulosti, pomáhajú znižovať krvný tlak.

Tukové vankúšiky v páse, vyšší BMI a vysoký krvný tlak prispievajú k metabolickému syndrómu, čo je skupina symptómov, ktorá zvyšuje riziko mŕtvice, vzniku cukrovky, ochorenia srdca a ciev.

„Osoby, ktoré pijú tri až štyri šálky kávy denne majú o štvrtinu menej symptómov metabolického syndrómu, zrejme preto, že látky obsiahnuté v tomto nápoji pôsobia proti zápalovým látkam v tele,“ tvrdia autori výskumu z University College London.

Ich štúdie sa opierajú o údaje získané od 9 tisíc osôb. Káva je na tom podobne ako alkohol. Nadmerná konzumácia tohto nápoja, štyri a viac šálok denne, môže poškodiť zdravie. Striedma konzumácia ale môže mať rovnaké blahodarné účinky na organizmus ako striedma konzumácia alkoholu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.