Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ak dieťa v angličtine nenapreduje, je čas zmeniť prístup

reklama:
Ak dieťa v angličtine nenapreduje, je čas zmeniť prístup

Deti za normálnych okolností cudzie jazyky nasávajú omnoho rýchlejšie než dospelí. Najlepšie sa naučia nový jazyk v útlom veku, aj to však má určité obmedzenia. Po nástupe do školy sa už detský mozog neučí tak intuitívne, navyše ho môže demotivovať pocit povinnosti. Leto je však ako stvorené na to, aby ste s to zmenili.

Pri deťoch je najdôležitejšie nadchnúť ich činnosťou, ktorá baví. Hoci úroveň výučby angličtiny na základných školách stúpa, vyučovací proces má pomerne striktné pravidlá. Nie každé dieťa z neho profituje. Čo s tým?

Bude potrebné „prepašovať“ deťom angličtinu do každodenného života. Pretože dnes sa už bez znalosti aspoň jedného cudzieho jazyka v živote uplatniť nedá. Angličtina je stále jednotkou medzi jazykmi vo svete a tvorí určitý základ. Samozrejme, akýkoľvek ďalší jazyk je prínosom. Ak pozorujete u svojho dieťaťa nechuť učiť sa jazyk v škole, nenechávajte to len tak. Možností, ako ho motivovať, dnes máte viac než dosť.

Hrajte sa s deťmi po anglicky a nebráňte im v obľúbených aktivitách

Výhodou pre rodiča je, ak sám ovláda angličtinu na komunikačnej úrovni. Vtedy sa môže pokúsiť s dieťaťom rozprávať výlučne v angličtine, ale pomôcť dokážu aj spoločenské hry v angličtine, obľúbené anglické knihy či anglické filmy.

Máte doma malého počítačového nadšenca? Nemusíte to vnímať ako negatívum – počítačové hry v rozumnej miere môžu byť tiež malá pomoc pri budovaní vzťahu k cudziemu jazyku. Ideálne sú dobrodružné hry, v ktorých je veľa dôležitých dialógov po anglicky.

Individuálny prístup v jazykovom vzdelávaní

Absencia individuálneho vzdelávania môže byť jedným z dôvodov, prečo vaše dieťa v angličtine alebo inom cudzom jazyku nenapreduje. Jednoducho ho bežný vyučovací proces nudí, nechce sa mu bifľovať a niektoré hodiny len prečká. V tomto prípade potrebuje prístup na mieru, ktorý mu môžu poskytnúť lektori špecializovaných jazykových škôl.

Bratislavská jazyková škola Volis Academy poskytuje kurzy angličtiny pre deti všetkých úrovní pútavou a hravou formou. Pre svoje dieťa si môžete vybrať skupinovú, ale aj individuálnu výučbu. Volis Academy je prvou bratislavskou jazykovou školou s akreditáciou na výučbu takzvanou Callanovou metódou. Je to metóda riadenej konverzácie, pri ktorej je žiak vedený k odpovediam bez rozmýšľania a prekladania viet do slovenčiny. Lektor používa gestikuláciu, hovorí plynule a bez prekladu. Tento kurz je online. Vybrať si môžete aj z mnohých klasických kurzov, kde sa deti učia v malých skupinkách.

Už máte program na leto?

Prázdniny sú pre množstvo detí vytúženým obdobím oddychu a zážitkov. Dá sa to využiť a zabiť dve muchy jednou ranou. Výborným spôsobom, ako im pomôcť s angličtinou, sú jazykové tábory. Volis Academy ich organizuje vo forme denných kurzov v Bratislave, alebo týždenného jazykového tábora vo Vysokých Tatrách.

A čo je ich dennou náplňou? Počas denného tábora v Bratislave sa deti dopoludnia učia angličtinu, nemčinu alebo španielčinu, popoludní nasleduje bohatý zábavný program. Týždňový jazykový pobyt s ubytovaním na 7 nocí v Tatranskej Štrbe prebieha v angličtine a vybrať si možno z dvoch turnusov. Množstvo dobrodružstiev v prírode a jazyková výučba v jednom – to je skvelý letný program pre vaše dieťa. Nezabudnite, že investícia do jazykovej výučby v detstve je priamou pomocou k ich neskoršiemu uplatneniu sa na pracovnom trhu.

(U/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. júla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.