Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ak máte v kúpelni špongie na umývanie, zahoďte ich

reklama:
Ak máte v kúpelni špongie na umývanie, zahoďte ich

Kto by nemal rád kúpanie so špongiou v sprche alebo vani? Len málo vecí je tak príjemných ako čistenie a masírovanie pokožky špongiou. Špongiou dobre vyčistíme pokožku a odstránime jej odumreté bunky, navyše takéto umývanie zlepšuje krvný obeh. Teraz však lekári varujú, že syntetické špongie majú aj svoje nevýhody

Špongie sú bežné v kúpeľniach mnohých domácností. Teraz však odborníci varujú, že veci, ktoré sa môžu zdať nevinné, sú skutočné bakteriálne bomby. Podľa dermatológa J. Matthewa Knighta môžu syntetické špongie spôsobiť viac škody ako úžitku. Sú často z pochopiteľných dôvodov držané vo vani alebo v sprche v oblastiach s vysokou vlhkosťou, čo uľahčuje transformáciu na kultúru húb a baktérií. Okrem toho môžu v záhyboch zostať mŕtve bunky. Špongiu obvykle kúpete, ale nie je úplne čistá. Baktérie tieto záhyby milujú, takže pri ďalšom vybratí na očistenie pokožky potriete telo všetkými baktériami.

V najhoršom prípade to môže viesť k infekcii, najmä ak ňou drhnete jazvu alebo chrastu. Ale nebojte sa, existuje veľa dobrých alternatív. Prírodné a organické špongie sú lepšou možnosťou ako syntetické. Sú účinnejšie v ochrane pred baktériami. Najlepší spôsob, ako udržať prírodné huby čisté, je nechať ich uschnúť pod sprchou na chladnom a suchom mieste. Odporúča sa tiež meniť ich raz za mesiac za nové.

Prírodné špongie tiež neobsahujú silné a nebezpečné chemikálie, čo je samozrejme pozitívne. Huby sú hypoalergénne, pretože obsahujú enzýmy, ktoré eliminujú pachy, huby, baktérie, a taktiež obsahujú prírodné minerály prospešnej pokožke. Môžete ich dať do mikrovlnnej rúry, aby zničili baktérie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 30. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.