Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Aké cvičenia a diétu si vybrať podľa typu vašej postavy?

reklama:
Aké cvičenia a diétu si vybrať podľa typu vašej postavy?

Určite ste si všimli, že nie každá diéta a každé cvičenie funguje na každého rovnako. Zatiaľ čo niekto vidí výsledky už po pár dňoch, ďalšie sa nie a nie kíl zbaviť. Niektorí odborníci sa domnievajú, že typ cvičenia a diéty závisí od toho, aký typ postavy máme.

Jablko

Typ postavy jablko je charakteristický tým, že sa tuk hromadí predovšetkým v oblasti bruška. Pre tento typ postavy je ideálne plávanie, pri ktorom skvele vytvarujete svoje telo. Nebojte sa však ani aerobiku alebo napríklad jogy. S týmto typom postavy by ste sa mali vyhýbať všetkým sladkostiam a tučným pokrmom. Do jedálnička môžete pokojne zaradiť aj vegetariánske jedlá.

Hruška

Hruška je charakteristická útlejšími ramenami a naopak širšími bokmi a stehnami, kam sa ukladá prevažná väčšina tuku. V športe nezaháľajte a buďte aktívni. Pomôžu vám vytrvalostné športy, môžete teda začať behať, jazdiť na bicykli alebo aspoň chodiť na dlhé prechádzky. Do jedálnička nezabudnite zaradiť dostatočné množstvo zeleniny a ovocia a z mäsa si vyberajte predovšetkým to netučné. Zabudnite na omáčky, maslo, smotanu aj čokoládu.

Obdĺžnik

Ľudia s obdĺžnikovým tvarom (niekedy sa im hovorí aj „pravítko“), sa vyznačujú tým, že ramená sú široké rovnako ako boky a zároveň majú nevýrazný pás. V cvičení sa treba zamerať skôr na silovejšie tréningy, pri ktorých jednotlivé partie posilníte a vytvarujete. Hlavným jedlom sú pre vás raňajky a obed, doprajte si dostatok kvalitných sacharidov a proteínov.

Presýpacie hodiny

Presýpacie hodiny bývajú hodnotené ako ideálny typ postavy. Vyznačujú sa ramenami, ktoré sú rovnako široké ako boky, avšak ich pás je výrazný. Z cvičení voľte tie, pri ktorých sa poriadne zapotíte. Pustite sa do skupinových lekcií, ako je napríklad aerobik, zumba alebo iný tanec. V rámci jedálneho lístka nezabúdajte na množstvo čerstvej zeleniny, chudé mäso a mliečne produkty, ako sú jogurty a tvarohy. Nepreháňajte to s veľkými porciami ovocia a vyhnite sa bielemu pečivu, alkoholu a sladkostiam.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 15. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.