Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako často meniť a prať podprsenku. Veľa žien robí chybu

reklama:
Ako často meniť a prať podprsenku. Veľa žien robí chybu

Meniť si každý deň spodné nohavičky je pre každú ženu nepísaným pravidlom. Ako je to však s ďalšou spodnou bielizňou, ktorou je dámska podprsenka? Ako často by ste mali meniť a prať podprsenku? Veľa žien v tom totiž robí veľkú chybu.

Meníte si starú podprsenku za novú raz za týždeň, alebo dokonca raz za štrnásť dní? Touto zvyklosťou sa dopúšťate veľkej chyby, pretože na sebe zbytočne máte spodnú bielizeň plnú nečistôt. Názory, ako dlho nosiť a ako často prať podprsenku, sa medzi ženami rôznia. Ako je to ale správne?

Rovnako ako dámske nohavičky je podprsenka dámskou spodnou bielizňou, ktorá do seba počas nosenia vstrebáva špinu, prach a pot. Najmä, pokiaľ na sebe máte podprsenku celý deň, je hygienické, keď ju vymeníte po každom nosení, alebo aspoň každý druhý deň. Inak ako na klasickú podprsenku nazerajte na športovú podprsenku, ktorú meňte a perte po každom fyzickom výkone.

Ženy by mali prať podprsenky rovnako často ako nohavičky a ponožky. Podprsenky by sa mali prať po každom nosení. To si ženy často vôbec neuvedomujú, nie je to iba z hygienických dôvodov, ale aj s ohľadom na správnu údržbu podprsenky. Vaša podprsenka v sebe nazhromaždí veľké množstvo potu, špiny a ďalších prvkov zo vzduchu, čo môže viesť ku kratšej životnosti spodnej bielizne, pretože môže dôjsť k ovplyvneniu materiálu podprsenky. Tento kúsok bielizne môže postupne kvôli špine stratiť elasticitu, a príde tak zbytočne o svoju podpornú funkciu.

Dámske podprsenky sú vyrobené z jemného materiálu, preto by ste ich mali prať ideálne v ruke. Podprsenku dajte do vlažnej vody s pracím prostriedkom, nechajte päť minút odmočiť a následne ju veľmi jemným tretím ručne vyperte. K praciemu prostriedku rozhodne nepridávajte aviváž, ktorá by mohla narušiť elasticitu podprsenky. Pokiaľ to štítok na podprsenke dovolí, raz za čas kúsok tejto spodnej bielizne vyperte v práčke. Podprsenku pred praním vložte do špeciálneho vrecúška, ktoré ochráni jej tvar a materiál. Perte ju maximálne pri 40 stupňoch Celzia na najšetrnejší cyklus, a to iba s použitím pracieho prášku a bez aviváže. Po vypraní nechajte podprsenku voľne uschnúť, nikdy ju nedávajte do sušičky bielizne.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.