Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako dopriať budúcej mamičke všetko, čo si zaslúži

reklama:
Ako dopriať budúcej mamičke všetko, čo si zaslúži

Všetky mamičky, a to vrátane budúcich by mali dostať cenu za odvahu! Počas celej deväťmesačnej púte sú vystavované zmenám ako psychickým, tak telesným. Pocity radosti a smútku sa menia rovnako rýchlo ako čísla na váhe. Také zmeny sú pre ženu samozrejme prvopočiatočným šokom, s ktorým sa musí vyrovnať a vstrebať ho. Niektoré sa s tým vyrovnávajú vďaka podporujúcemu partnerovi, iné vďaka kamarátkam, alebo chápajúcim členom rodiny. Väčšinou je partner tým prvým človekom takzvane „na rane“ či už sa jedná o jeden z lepších, alebo na druhú stranu horších dní. Je to tá osoba, vedľa ktorej sa celé noci prevaľujete a hľadáte vhodnú pozíciu pre seba aj svoje bruško. Snažíte sa spať, ale vedzte, že na vás celý čas hľadia milujúce oči a ruky, ktoré vás hladia po boľavom chrbte. V partnerovej hlave v tej chvíli prebiehajú najrôznejšie myšlienkové procesy o tom, ako by vám chcel od bolesti uľaviť, ale nevie ako. Snažia sa preto pomáhať v domácnosti a taktiež chodiť do práce, aby domov priniesol ďalších pár koruniek na plienky a vlhčené obrúsky. Tých totiž nie je nikdy dosť, ale stále dochádzajú. Väčšinu svojho dňa strávi v zamestnaní obklopený svojimi kolegami, aj keď jeho najväčším prianím by bolo podávať vám nápomocnú ruku vo chvíli, keď sa po niekoľkých hodinách rozhodnete vstať z postele a aspoň sa učesať. Hovoríte si, že by sa hodil nejaký dodatočný príjem, aby ste mohli tráviť viac času spolu.

Prsné vložky a dojčiaci vankúš

Aj takými maličkosťami môžete svoju ženu rozmaznať, pretože ju uľavíte od strastí, ktoré ju ako budúcu mamičku sprevádzajú. Párkrát v týždni sa budúca mamička zobudí s mokrým tričkom v hrudnej časti. Nie je to tým, že by sa jej zdalo o karamelovej torte s čerešničkou a sliny by sa omylom dostali až tam. Materské mlieko sa pomaly, ale iste dostáva na slobodu. Úniku z prsnej bradavky sa nedá uniknúť, ale vďaka prsným vložkám nemusí mať stres, že by sa mokré fliačiky objavili aj na verejnosti. Využívať ich môže spolu s dojčiacim vankúšom. V tehotenstve je hojne využívaný ako opora bruška pri spánku. Ľahnúť si na bok, umiestniť podlhovastý vankúš pozdĺžne medzi nohy a užiť si chvíľku slasti. Také je prianie každej tehotnej dámy. Využiť ho môže aj po pôrode. Bábätko bude mať pohodlie, rovnako ako mala mamička.

Odpočinok a kozmetika

Nosiť bábätko je veľmi náročné, a preto sa akákoľvek pomoc s domácnosťou počíta. Ďalšou prekážkou je veľké brucho a večne napuchnuté prsty. Ak už neviete, čím by ste mohli budúcu mamičku rozmaznať, musíte ju jednoznačne zarezervovať termín v jej obľúbenom salóne. Najobľúbenejšou službou je pedikúra, kedy sa postarajú o vzhľad a úpravu nechtov na nohách. Vo vyšších štádiách tehotenstva už prakticky nie je možné, aby si budúca mamička urobila pedikúru doma sama. Uvidíte, že takáto investícia sa oplatí, pretože sa domov vráti šťastná a oddýchnutá. Ako bonus porozmýšľajte aj o tehotenskej masáži, alebo poukaze na tehotenské cvičenie.

Všetky tipy by mali pomôcť k tomu, aby viac dní počas tých deviatich mesiacov patrilo k tým lepším. Všetci si zaslúžime odpočinok, najmä ak všetko robíme a fungujeme za dvoch, alebo dokonca za tri a viac!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.