Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako je to so slobodnými mamičkami?

reklama:
Ako je to so slobodnými mamičkami?
Každý človek má svoju lásku, s ktorou splodí dieťa, o ktorého sa spoločne starajú a delia sa o radosti i starosti. Namiesto toho, aby sme si večer oddýchli a ľahli do postele k partnerovi, líhame od únavy a máme toho dosť. Slobodná a rozvedená žena to nemá jednoduché. Ona je hlavný živiteľ a hlavná osoba v domácnosti i vo výchove.
Keď nemajú pomoc od partnera, je pre nich najlepšie, keď sa môžu spoľahnúť na niekoho zo svojho okolia. Či sa to týka stráženia dieťaťa, darov v podobe potravín alebo oblečenia od ľudí.

Ak ste tá šťastnejšia mamička, ktorá má takúto pomoc od rodiny a blízkych, máte máte z časti vyhraté. Ak sa musíte týmto predierať samé, je to o dosť ťažšie. Pomôže vám, keď sa zomknete ešte viac s deťmi, a budete sa podporovať a spoločne sa tešiť sa z toho mála.

Keď deti budú väčšie, môžete sa na nich spoľahnúť. Či to budú domáce práce, alebo pôjde o starostlivosť mladších súrodencov. Neprepadávajte negativizmu a zúfalstvu. Bojujte s tým, čo vám život priniesol. Keď si nájdete prácu, dobrým riešením je spoľahnúť sa na niekoho, koho už poznáte a dôverujete mu. Možno to bude dôchodkyňa zo susedstva alebo kamarátka. Uvidíte, že bude lepšie. DEti vám to vrátia keď vyrastú.

Ďalším problémom, s ktorým sa tieto ženy stretávajú, je výchova. Ako si deti naučíte, to aj zostane. Nebude vám do toho nikto zasahovať. Dôležité je stanoviť si nejaké pravidlá. Keď prídete z práce vyčerpaná a dieťa nemá záujem upratať byt, neposlúchne zákaz vychádzok, na nálade vám to nepridá. Ak doma nájdete kľud, budete duševne vyrovnaná a šťastná, akých skvelých ľudí ste vychovali.

Ak už vašim deťom chýba otec, a to hlavne pociťujú chlapci, a pravidelne sa nestretávajú s ním, choďte s nimi za dedkom, strýkom, krstným otcom. Bude pre nich lepšie počúvať ich rady ako tie vaše.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. júna 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.