Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako naučiť Vaše deti triediť odpad a recyklovať

reklama:
Ako naučiť Vaše deti triediť odpad a recyklovať

Starostlivosť o životné prostredie by nemala byť zanedbávaná, ani v skorom veku. Ako však v deťoch vytvoriť pozitívny vzťah aj k recyklácii a triedeniu odpadu?

Nie je to také zložité.

Ozdobte deťom koše

Deti naučíte triediť odpad aj tak, že ozdobíte špeciálne koše, ktoré máte na papier, plasty…napríklad z koša na plasty môžete urobiť slniečko, z koša na papier zase obláčik…fantázii sa medze nekladú.

Odmeňujte ich

Motivácia je veľmi dôležitá. Všímajte si, keď správne roztriedia odpad a odmeňte ich. Môžete vymyslieť nejaký bodový systém a za určitý počet bodov pre neho niečo prichystajte. Nedávajte im „čierne“ body. Trestom v nich pozitívny vzťah nikdy nevytvoríte:)

Vymyslíte im rôzne tajné cesty, ako sa dostať ku košu

Deti majú radi hry. Nalepte na zem všelijaké políčka a vymyslíte rôzne úlohy, ktoré na nich musia urobiť. Cieľ: dostať sa k správnemu košu.

Vyrábajte krásne veci z recyklovaného materiálu

Viete, čo všetko sa dá vyrobiť z takej obyčajnej plastovej fľaše?

Tak toto Vám ani vo sne nenapadlo:)

Na youtube nájdete skvelé nápady.

Dokonca z pet fľaše urobíte aj peračník!

Čo hovoríte na takéto lienky?

Urobte im “ prednášku“ o tom, čo sa deje s našou Zemou

Deti sú malé a rozhodne si neuvedomujú, čo je životné prostredie a ako ho chrániť. Sadnite si s nimi, ukážte im, na akých smetiskách ľudia žijú, alebo im pustíte video o tom, ako sa recykluje, ako narábajú s vyhodením materiálom a podobne. Deti nevedia, nemajú ako. Preto im treba pomôcť.

Nezabúdajme na to, že inú Zem nemáme!:)

Zdroj: youtube.com

Autor článku: Michaela K.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. marca 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.