Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako poškodzujú našu tvár mlieko, lepok, cukor či víno?

reklama:
Ako poškodzujú našu tvár mlieko, lepok, cukor či víno?

Nielen genetika, ale aj životný štýl a to, čo jeme ovplyvňuje náš vzhľad. Niektoré potraviny sa prejavujú aj na tvári a to dosť výrazne. Vyššia konzumácia alkoholu, lepku, mlieka či cukru zanechá na našej tvári stopy. Pozrite sa na ne a skúste to porovnať s vašou tvárou. Myslíte si, že ste na niektoré druhy potravín či produktov naozaj citlivý?

Víno

Typický príznak ľudí, ktorí konzumáciu alkoholu znášajú zle alebo ju absolvujú vo zvýšenom množstve je dehydratovaná pleť, začervenanie, rozšírené póry, vrásky medzi obočím či veľké čiary pod nosom. V tomto prípade ide všeobecne o alkohol, nie len o víno.

Lepok

Typické príznaky ľudí, ktorí užívajú lepok často, sú: opuchnutá a červená tvár, akné a škvrny na brade. Predpokladá sa, že takmer 15% ľudí je citlivých na lepok a najčastejšou príčinou pre opuch tváre sú zápalové procesy v organizme.

Mlieko

Typickými príznakmi sú opuchnuté očné viečka a celý priestor pod očami. Často sa objavujú aj malé vrásky v oblasti brady, ale aj na tvári. To znamená, že vaše telo nie je tolerantné na mliečne výrobky, či na laktózu.

Cukor

Ľudia, ktorí sú citliví na cukor, majú na čele napríklad dlhšie výraznejšie čiary. V oblasti okolo očí sa vytvárajú opuchliny a nebezpečenstvom je cukor aj pre pokožku, ktorá môže schnúť a tiesniť sa. Cukor totiž obsahuje menej molekúl, ktoré sa viažu s kolagénom kože. To je dôvod, prečo stráca koža elasticitu.

Dávajte si preto pozor na zvýšenú konzumáciu niektorých výrobkov, na ktoré môže vaše telo reagovať rôznym spôsobom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.