Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako sa správne starať o zuby

reklama:
Ako sa správne starať o zuby

Už od útleho veku sa rodičia snažia viesť deti k pravidelnej hygiene. Možno sa pri otázke, či si správne čistíte zuby, zasmejete. No pravdou je, že veľa ľudí to celkom dobre nevie.

Starostlivosť o zuby – ako sa správne starať o zuby už od detského veku

Technika je dôležitá

Môžete mať najdrahšiu pastu na svete, ale ak si zuby nečistíte správne, nepomôže vám. Umývať si ich môžete po každom jedle, ale ideálne je aspoň dva razy denne. Večerné čistenie je o niečo dôležitejšie, pretože na zuboch sú po celom dni nalepené zvyšky potravy i nápojov. Trvať by malo minimálne dve minúty. Ako na to?

Zubnú kefku držte naklonenú najlepšie pod uhlom 45 stupňov. Polovica by mala byť na zuboch a druhá na ďasnách. Netlačte príliš, aby ste nespôsobili viac škody ako úžitku. Jemnými krúživými pohybmi postupujte od predných zubov k zadným. Zamerajte sa najskôr na vonkajšiu a vnútornú stranu, potom na vnútorné plôšky.

Kefka pre náročných

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako vplýva tvrdosť štetín kefky na zuby alebo ďasná? Bežne dostupné zubné kefky môžu mať tvrdé, stredne tvrdé či mäkké štetinky. Príliš tvrdá kefka poškodzuje krčky zubov, zubnú sklovinu a spôsobuje krvácanie ďasien. Neviete si vybrať? Rozhodnutie vám uľahčia zubné kefky Curaprox.

Curaprox kefky pre deti

Jednozväzková, ultra soft, super soft alebo medzizubná kefka – v ponuke tejto etablovanej značky nájdete široký výber všetkých možných tvrdostí aj typov, a čo je podstatné, kúpite tu aj to najlepšie pre najmenších. Čoraz väčší úspech žnú nielen Curaprox kefky, ale aj zubné pasty, napríklad Enzycal či Curaprox Black Is White – čierna pasta na bielenie zubov. Akokoľvek paradoxne to možno znie, pasty s aktívnym uhlím a hydroxylapatitom majú skutočne bieliaci účinok, aspoň teda dočasný. Spojenie kvalitnej zubnej kefky a šetrnej pasty je prvým krokom k zdravým zubom, ďasnám a krásnemu úsmevu.

Zvoľte si vhodné doplnky

Ďalším nevyhnutným kúskom pre zdravú starostlivosť o zuby a ústnu dutinu je medzizubná kefka zubná niť. Pomáha tam, kde sa bežná zubná kefka nedostane. Zubár vám možno často opakuje, že veľa baktérií je medzi zubami a spôsobia tam nemalé problémy. Medzizubná kefka sa dostane sa aj do týchto ťažko prístupných miest a pomáha predchádzať tvorbe zubného kazu. Niť zasa najlepšie vyčistí najmä dotykové plôšky medzi zubami na ich vrchnej časti, kam sa nedostane ani medzizubná kefka.

Šikovným pomocníkom je aj škrabka na jazyk, ktorá z neho odstraňuje povlak a zamedzuje tak vzniku baktérií spôsobujúcich nepríjemný zápach z úst. Na záver si vychutnajte sviežosť ústnej vody, ktorá nielen zlepší dych, ale pomáha tiež udržať ďasná aj zuby zdravé.

(U/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 21. októbra 2019

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.