Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako si ustelieme, tak budeme aj spať!

reklama:
Ako si ustelieme, tak budeme aj spať!

Doprajme svojmu telu pokojný spánok

Základom spokojného života a kvalitného fungovania je bezpochyby zdravý spánok. Dôležitou súčasťou zdravého spánku je kvalitná posteľ. Starostlivo vybrané postele nás môžu zbaviť zlého spánku a regenerovať naše fyzické aj psychické sily. Mali by sme si uvedomiť, že kúpa postele je dlhodobejšou investíciou, a preto by sme jej výber nemali podceňovať. Do úvahy treba brať viacero faktorov, nielen dizajn, materiál a rozmery postele, ale najmä kvalitu matracu a roštu.

Tipy a rady ako vybrať správnu posteľ

Prvým faktorom pri výbere postele je jej materiál. Cenovo výhodnejšími a pomerne lacnými sú postele vyrobené z drevotriesky a plastových komponentov. Nevýhodou je však nízka kvalita a po nejakom čase sa zvyknú rozpadávať a nepríjemne vŕzgať. To by sa kvalitnej posteli stať nemalo! A takou je napr. drevená, kovová alebo čalúnená posteľ. Samozrejme, aj kvalitné postele majú svoje nedostatky, ako napr. vyššiu hmotnosť v prípade drevenej postele, kovová posteľ je drahšia a tiež môže občas vŕzgať a čalúnená posteľ sa niekedy ťažšie čistí. Tieto mínusy však hravo prebijú plusy, a preto by sme sa mali obzerať po kvalitných posteliach. Rozmer postele je tiež veľmi dôležitým faktorom. Aby bola posteľ pohodlná, musí byť dostatočne veľká a mať optimálnu dĺžku, v prípade manželskej postele sa odporúča 180 až 200 cm. Ideálnou voľbou je posteľ s čelom a bočnicami, ktoré tvoria rám postele a v ňom sú uložené rošty a matrace.

Nepodceňujme dôležitosť roštov

Niekedy sa príliš sústredíme na samotnú posteľ a význam matracu či roštu odsúvame do úzadia. Faktom však je, že rošty sú veľmi podstatnou súčasťou postele. Ich úlohou je zabezpečiť nášmu telu maximálne pohodlie. Rozlišujeme dva základné typy roštov: lamelové a pevné. Pevné rošty sú lacnejšou záležitosťou a väčšinou sú neoddeliteľnou súčasťou postelí. Ak máte vyššie nároky na rošt, tak správnou voľbou sú pre Vás lamelové rošty, ktoré sú mäkšie, ohybnejšie a lepšie sa prispôsobia Vášmu telu.

(Ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. októbra 2019

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.