Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako spoznáte, že vás nemiluje. Všímajte si tieto signály

reklama:
Ako spoznáte, že vás nemiluje. Všímajte si tieto signály

Ste spolu s partnerom niekoľko mesiacov či rokov a máte pocit, že medzi vami iskra postupne vyhasína? Možno že vy ho máte stále v srdci, ale on vás už dávno nie. Neopätovaná láska dokáže nepekne zabolieť. Chceli by ste vedieť, ako poznáte, že vás už nemiluje?

Máte podozrenie, že vás partner prestal mať rád? Vy sama ste najlepším sudcom svojho vzťahu a svojho priateľa či manžela poznáte najlepšie. Aj samo vaše podvedomie vám môže našepkávať, že vo vašom vzťahu nie je niečo v poriadku.

Pokiaľ sa snažíte aj pomocou internetových článkov zistiť, či vás partner miluje, alebo nemiluje, znamená to, že váš náprotivok vás nemá rád tak, ako by ste sama chceli. Možno teda máte vnútorný pocit, že už nie ste milovaná tak ako predtým.

Keď niekoho naozaj milujeme, nedokážeme ho ponižovať alebo urážať. A to nielen na verejnosti, ale aj v súkromí. Láska sa teda prejavuje rešpektom a úctou. Ak však rešpekt chýba, v partnerskom vzťahu sa rozpadá vzájomná komunikácia a pri tom, kto nemiluje, začínajú prevažovať negatívne vzorce správania.

Ak teda medzi vami dôjde k vzájomnej konfrontácii, nemilujúca polovička sa môže uchýliť k urážkam alebo ponižovaniu. A samozrejme vám môže dodať pocit, že pre neho nie ste dosť dobrá.

Podpora je jedným z najdôležitejších prejavov každého partnerského vzťahu. Tiež je to jeden z hlavných ukazovateľov toho, či vás váš partner skutočne miluje a váži si vás. Ak sa o vás váš náprotivok stará, chce, aby ste sa mali dobre, a podporuje vás pri ceste za vašimi prianiami a snami, je to láska. V prípade, že vás partner nepodporuje, vaše snaženie zľahčuje alebo znevažuje, už je to vážne na zamyslenie.

Či už urobíte najmenšiu chybu, môže to byť pre nemilujúceho partnera problém. A tiež príležitosť vás porovnať s inými ženami, ktoré napríklad určitú situáciu alebo zručnosť zvládajú lepšie. Majte sa v tomto ohľade na pozore. Žiadny milujúci muž by totiž svoju priateľku či manželku otvorene neporovnával s inou ženou. Naopak by sa snažil prijať všetky jej nedostatky a bral by ju takú, aká je.

Ako ďalej poznáte, že vás už nemiluje? Červená kontrolka v hlave by sa vám mala rozsvietiť aj vtedy, keď začnete mať pocit, že je k vám partner ľahostajný. Prestal vám hovoriť láskyplné slová? Už s vami nechce podnikať spoločné veci, pretože skrátka nemá čas? Prestal sa starať o vaše pocity a komunikácia medzi vami je na bode mrazu? Už sa vám neospravedlňuje za to, že niečo zlé vykonal. V týchto prípadoch už niečo nehrá. Spozornieť by ste mali aj vtedy, ak zistíte, že vám partner či manžel cielene klame a sľubuje vám veci, ktoré aj tak nikdy nedodrží.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.