Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako správne kŕmiť psa?

reklama:
Ako správne kŕmiť psa?

Kŕmenie psa sa zdá byť veľmi jednoduchou aktivitou a ono ňou naozaj je. Napriek tomu sa nájdu ľudia, ktorí ju nezvládajú. Dávajú psovi do misky rôzne ľudské jedlo, vrátane čokolády či iných maškŕt. Mnohé z našich, ľudských, jedál sú však pre psa škodlivé. Kŕmiť psa by ste mali mäsom, granulami alebo iným krmivom, určeným pre zvieratá.

Ak nechcete kŕmiť psa surovou stravou a kosťami, uprednostnite krémenie prostredníctvom granúl. Prečo?

Jednoduchá príprava

Granule, ako krmivo pre psa, sú veľmi dobre skladovateľné, nemusíte ich mať v chlade, ani na inom špeciálnom mieste. Dlho vám vydržia aj po otvorení, hoci je dobré držať ich v uzatvorenej nádobe. Mnohí oceňujú najmä ich jednoduchú a rýchlu prípravu.

Primeraná cena

Na rozdiel od iných spôsobov kŕmenia vás kŕmenie granulami vyjde najlacnejšie. V pomere cena/množstvo sú mnohé kvalitné granule skutočne dostupné.

Ako a kedy kŕmiť psa?

  1. Dávajte psovi jesť vždy v tom istom čase. Pes si tak navykne na daný čas a nebude vás počas dňa prosiť o jedlo, a naopak bude sa tešiť na svoju „hodinku“.
  1. Používajte len kvalitné krmivo, ktoré dá psovi potrebnú energiu. Nepoužívajte granule, ktoré sú plné obilnín a farbív. Najlepšie granule pre psov spoznáte podľa toho, že nebudú farebné ako dúha a budú mať zloženie, ktoré sa bude skladať predovšetkým z mäsa.
  1. Do granúl môžete pridať kvalitnú konzervu. Do stravy nepridávajte ľudské jedlo, najmä nie čokoládu.
  1. Ak máte doma veľkého psa, nekupujte mu granule pre malé plemená, tie mu nebudú stačiť. Ak máte doma šteniatko, kúpte mu granule pre šteniatka, ktoré obsahujú veľa potrebných látok pre jeho rast.
  1. Nenúťte psa jesť granule, ktoré ste mu kúpili. Aj psy môžu byť gurmáni a nie všetko im chutí. Preto je výhodnejšie kúpiť najskôr len vzorku krmivo, malé množstvo, ktoré dáte psovi ochutnať.

(U/PR) Zdroj obrázku: elbud / Shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. apríla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.