Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako vybrať koberec do detskej izby?

reklama:
Ako vybrať koberec do detskej izby?

Kedysi boli bežnou súčasťou každej izby koberce. A to rovno po celej ploche. Neskôr sa od tohto zvyku postupne ustupovalo a dnes je veľkou výnimkou, ak si niekto dá aspoň do jednej izby koberec na celú plochu. Ak teda nehovoríme o detskej izbe.

Aký materiál je najvhodnejší?

Práve detské izby sú miestom, kde koberce stále zohrávajú dôležitú úlohu. Majú tam predsa len niekoľko výhod. Tlmia detský dupot a buchot, čo oceníte, ak bývate v paneláku (alebo to skôr ocenia susedia pod vami), sú pre deti bezpečnejšie a príjemnejšie na hranie ako tvrdá podlaha, vďaka rôznym nádherným vzorom môžu byť súčasťou detskej hry. Ako však vybrať ideálny koberec do detskej izby?

Pri výbere koberca do detskej izby môžete začať voľbou materiálu. Z prírodných materiálov sú do detskej izby vhodné vlnené koberce, keďže sú odolné, príjemné na dotyk a vynikajú so svojou schopnosťou akustickej a tepelnej izolácie.

V kategórii umelých materiálov máte na výber hneď pár druhov kobercov. Odolné polyamidové vlákno s antistatickými vlastnosťami. Alebo ak chcete koberec, ktorý sa rýchlo nezašpiní, potom zvoľte nylonový.

Myslite na jednoduchosť čistenia, odolnosť a aj to, či sa bude vášmu dieťaťu páčiť

Načrtli sme už možnosť znečistenia koberca. Tá je práve v detskej izbe veľmi veľká. Preto do nej vyberajte zásadne detské koberce s krátkym vlasom. Oceníte to pri pravidelnom vysávaní koberca, ktoré bude pri deťoch určite potrebné.

Určite si pri koberci do detskej izby dávajte záležať na jeho kvalite. Pri detskom vystrájaní bude koberec dostávať naozaj zabrať a ak nechcete onedlho lamentovať nad tým, že je zničený, investujte radšej do kvalitnejšieho, ktorý vydrží niekoľko rokov.

Na začiatku sme spomenuli, že aj koberec sa môže stať súčasťou detskej hry. Preto vzor vyberajte kľudne aj s vašim drobcom (ak už je samozrejme vo veku, že si vie vybrať). Urobíte mu radosť a bude mať koberec svojich snov.

(U/PR), zdroj obrázku: shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. augusta 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.