Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako vyliečiť ušnú infekciu a bolesť ucha pomocou soli a ponožky?

reklama:
Ako vyliečiť ušnú infekciu a bolesť ucha pomocou soli a ponožky?

Keď som bol malé dieťa, mával som ušné infekcie pomerne často. Boli strašne bolestivé a nepríjemné. Moji rodičia sa obávali, že mi budú musieť prepichovať ušné bubienky a vkladať do nich kanáliky pre jednoduchšie odtekanie hnisu. Našťastie moja babička ukázala rodičom jeden výborný trik.

Čo budeme potrebovať?

Ide o veľmi jednoduchý spôsob, ako sa ušnej infekcie pomerne rýchlo zbaviť. Jediné, čo k tomu budete potrebovať je:

  • 1/2 pohára morskej soli
  • jedna bavlnená ponožka

Použite však morskú soľ, nie obyčajnú kuchynskú. Tá má totiž oveľa lepšie výsledky. Môže byť aj ružová himalájska soľ. Na začiatok nasypte soľ do ponožky a napevno ju uzavrite – či už uzlíkom na ponožke alebo pomocou sponky či gumičky. Potom na miernom ohni nahrejte panvicu, najlepšie oceľovú, nie teflónovú. Ak by ste prehriali teflón, mohol by začať uvoľňovať nebezpečné chemikálie. Následne položte ponožku so soľou na panvicu a ohrievajte ju po dobu približne 5 minút. Ponožku po panvici posúvajte a otáčajte, aby sa zahriala rovnomerne. Keď je ponožka so soľou rovnomerne ohriata, vezmite ju do ruky a otestujte či nie je príliš teplá a nepáli pokožku. Ak áno, nechajte ju trochu vychladnúť na takú teplotu, aby nepálila. Potom vezmite ponožku a priložte ju na ucho. Pokiaľ má infekciu vaše dieťa, položte mu hlavu na ponožku tak, ako by to bol vankúšik. Recept účinkuje rovnako dobre u detí i dospelých.

Ako to funguje

Teplo z ponožky pomáha zmierňovať bolesť. Soľ podporuje vyplavovať z ucha maz a hnis, ktorý spôsobuje bolesť. Okrem toho, soľ prirodzene odvádza zo vzduchu vlhkosť, ktorá je kľúčová pre prežitie baktérií. Ponožku použite toľkokrát, koľko potrebujete. Keď začne byť špinavá alebo strácať sfarbenie, vyberte z nej soľ, vyperte ju, vysušte a môžete ju použiť znovu. Tento recept je lacný, prírodný a efektívny spôsob, ako zbaviť seba či vaše dieťa ušnej infekcie, ktorá spôsobuje nepríjemné bolesti. Ak by sa zdravotný stav do pár hodín alebo maximálne dní nezlepšil, potom je samozrejme nutné vyhľadať odbornú lekársku pomoc.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. apríla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.