Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Akonáhle si kúpite melón, ktorý má v sebe praskliny, nikdy ho nejedzte. Tu je dôvod prečo

reklama:
Akonáhle si kúpite melón, ktorý má v sebe praskliny, nikdy ho nejedzte. Tu je dôvod prečo

Popri príjemnej vône, farbe a osviežujúcej chuti majú melóny rad výhod pre vaše celkové zdravie. Toto jedinečné ovocie môže ochrániť váš kardiovaskulárny systém a je tiež silným diuretikom, ktoré pomáha zabrániť zadržiavanie vody vo vašom tele. Pomáha tiež zlepšiť vaše sexuálne zdravie a má podobný účinok ako viagra.

Melón je bohatý na vitamíny A a C, rovnako ako minerály, ako je draslík, fosfor, horčík a vápnik. Hoci je zdraviu prospešný, nie každý melón je rovnaký. Napríklad by ste nikdy nemali jesť melóny, ktoré majú dužinu prasknutú. Znamená to, že ovocie bolo ošetrené chemikáliami.

Trhliny v dužine sa objavujú v dôsledku prítomnosti chemickej látky, ktorá sa nazýva forchlórfenuron, chemický prášok, ktorý sa používa na urýchlenie rastu plodov. Avšak, ak sa táto látka dostane do vášho tela, môže spôsobiť rakovinu a neurologické poškodenia, a negatívne tak ovplyvniť vaše celkové zdravie. To je dôvod, prečo by ste sa mali vždy vyvarovať konzumácii melónu, u ktorého vidíte praskliny. Hoci forchlórfenuron je zakázaný v mnohých krajinách, jeho použitie je povolené napríklad v Číne, ktorá produkuje veľké množstvo vodných melónov. Preto odporúčame vždy nakupovať organické ovocie a venovať pozornosť jeho stavu.

Aké sú zdravotné prínosy vodného melónu pre telo?

Pre vaše srdce

Podľa štúdií pomáha melón bojovať s akumuláciou plaku v tepnách, ktorý môže spôsobiť infarkt. Ovocie obsahuje zlúčeninu známu ako citrulín, ktorá sa v tele mení na arginín, ktorý dokáže udržať tepny v čistote, a regulovať tak prietok krvi.

Pri strate hmotnosti

Melón má nízky obsah tuku a kalórií, ale obsahuje veľa základných živín, fytonutrienty a antioxidanty. Zahrnúť ovocie ako občerstvenie do vašej stravy vám môže skvele pomôcť v chudnutí. Melón je preto skvelou voľbou! Stačí ho len rozrezať na menšie kocky, ktoré si umiestnite do chladničky a dajte si ich, kedykoľvek cítite hlad.

Pre váš zrak

Melón obsahuje veľa beta karoténu, ktorý sa v tele mení na vitamín A, ktoré chránia oči pred poškodením. Vitamín A stimuluje tvorbu pigmentov v sietnici a chráni pred degeneráciou makuly spojenou s vekom a nočnou slepotou. Plody obsahujú aj vitamín C, ktorý pomáha posilniť imunitný systém.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.