Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Akozatočiť so škvrnami, ktoré sú v živote detí na dennom poriadku

reklama:
Akozatočiť so škvrnami, ktoré sú v živote detí na dennom poriadku

Tráva

Po futbalovom zápase je priam 100% pravdepodobnosť, že váš malý futbalista bude mať na oblečení aspoň jeden fľak od trávy. Na tento typ škvŕn budete potrebovať ocot, 90% alkohol alebo citrónovú šťavu. Nalejte ich na škvrnu, nechajte pôsobiť a prepláchnite. Nakoniec všetko vyperte v práčke a po tráve ani stopy.

mshull/ flickr.com

Nálepky

Nálepky sú síce zábava, ale nie keď sú polepené po celom byte. Vezmite detský olej, potrite ním nálepku a nechajte pôsobiť cez noc. Ráno nálepku pomaly zlúpnite.

Gauri Webster/ flickr.com

Pastelky

So škvrnou na oblečení zatočíte jednoducho. Položte pokreslené miesto medzi 2 papierové utierky a prejdite po nich žehličkou. Utierky obmieňajte často, aby sa pastelka na obrúsku neotlačila opäť na tričko. Následne tričko predperte a hoďte do práčky.

Eden M. Kennedy/ flickr.com

Lepidlo (len na vodnej báze)

Počas vytvárania umeleckých diel je niekedy pre malých výmyselníkov naozaj ťažké ubrániť sa pred nástrahami lepidla. Nesmúťte. Uschnuté lepidlo zošúpte, miesto predperte s odstraňovačom škvŕn a vyperte v horúcej vode.

Ovocný džús

Namočte oblečenie na 30 minút do studenej vody a následne aplikujte na škvrnu ocot, ktorý taktiež necháte pôsobiť aspoň 30 alebo viac minút. Takto predpripravené šaty hoďte do práčky a vyperte ako zvyčajne.

health wellness/ flickr.com

Krv

Krv, a najmä tá zaschnutá vie niekedy naozaj potrápiť. Pri odrenom kolene je čistenie riflí to posledné, na čo myslíte. Po tom, čo dáte svojmu šťastkovi koleno doporiadku, krv na rifliach už dávno zaschne a nejde dole ani po vypraní. Namočte krv do roztoku studenej vody so soľou alebo sódou bikarbónou. Postačí pár minút a krv sa rozpustí.

titulná foto: ashleyshearin3/ flickr.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.