Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bábätko prestalo dýchať po 2 hodinách v autosedačke, jeho mama varuje všetkých rodičov

reklama:
Bábätko prestalo dýchať po 2 hodinách v autosedačke, jeho mama varuje všetkých rodičov

Nočná mora každého rodiča! Manželia Kirsti a Christopher Clarkovci zo Škótska sa tešili, ako strávia voľný deň so svojimi dvoma dcérkami. Nevinný výlet autom sa však v okamihu zvrtol v boj o život. Len 3-mesačná princezná Harper skolabovala po dvoch hodinách v autosedačke.

Foto: Facebook / Coelho DA Princesa FM

Rodina Clarkovcov sa nevedela dočkať dňa voľna, a tak si naplánovali spoločný výlet. Kirsti a Christopher naložili popoludní svoje dve dcérky Malenu (3) a Harper (3 týždne) do auta a vyrazili na nákupy. Cestou domov sa zdržali v špičke, avšak dlhá cesta nebola tým najhorším, čo sa im v ten deň udialo.

Pre kolóny sa rodina viezla domov približne hodinu a 45 minút. Po tom, ako tam dorazili, nechali malú Harper ešte asi 15 minút v autosedačke ako obyčajne, aby dali spinkať jej staršiu sestričku.

Následne Christopher vybral aj druhé dievčatko z auta. “Môj manžel zobral Harper von a dal si ju na koleno, ale nevyzerala, že by jej to bolo pohodlné. Tak ju položil na podložku,” priblížila situáciu Kirsti. Nasledujúce okamihy za zvrtli v hotovú drámu. Milujúci rodičia si všimli, že s ich bábätkom nie je niečo v poriadku.

Boj o život

Malej Harper zmodreli pery, čelusť jej stuhla a nos i ústa jej zaliala biela pena. Rodičia neváhali ani sekundu a utekali so svojím dievčatkom do nemocnice. Lekári ich tam upozornili, že deti, ktoré strávia dlhší čas v autosedačke, môžu byť vystavované určitým rizikám v dôsledku straty kyslíka.

Ukázalo sa, že Harper utrpela záchvat práve pre pokles hladiny kyslíka. Našťastie, tím odborníkov dievčatku zachránil život. Statočná Harper sa rýchlo zotavila a je úplne zdravá, všetko však mohlo dopadnúť aj tragédiou.

Tento príbeh mal šťastný koniec, no Kirsti sa rozhodla upozorniť na skryté nebezpečenstvo aj ostatných rodičov. “Keď nám povedali, že príčinou bola autosedačka, nemohla som tomu uveriť,” povedala zhrozená mamička, ktorá nikdy pred tým u svojich detí nezaregistrovala žiadne problémy, a to ani pri dlhších cestách autom. Radí preto všetkým rodičom: “Sledujte svoje dieťa. Ak niečo nevyzerá byť úplne v poriadku, vezmite ho ihneď do nemocnice!”

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. júna 2023Zdroj en.newsner.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.