Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bábätko sa odmietalo dojčiť z jedného prsníka, zachránilo tým život svojej mamičke

reklama:
Bábätko sa odmietalo dojčiť z jedného prsníka, zachránilo tým život svojej mamičke

Vďaka dojčeniu sa môže tešiť z toho, ako jej deti rastú. Mamička Claire Granville (40) tušila, že niečo nie je v poriadku, keď jej dcérka začala odmietať kŕmenie z ľavého prsníka. Nikdy ju však nenapadlo, ako vážne by to mohlo byť.

Zdravotná sestrička Claire ostala nadšená, keď otehotnela tretíkrát. Bola už mamou Jacoba (12) a Amelie (10) a ďalšieho bábätka sa nevedela dočkať. Keď sa jej narodila dcérka Matilda, začala ju dojčiť, presne tak, ako to robila aj pri jej súrodencoch. Spočiatku všetko fungovalo perfektne, no čoskoro ju zaskočilo niečo zvláštne.

Náhla zmena

Claire sa nepozdávalo, že odrazu, po 13 mesiacoch, chce jej dievčatko sať iba z jedného prsníka. Z ničoho nič začalo odvracať hlavičku vždy, keď si ho mama s láskou prikladala na ľavý prsník. Z pravého pritom pilo ukážkovo. Žena sa v zlej predtuche vybrala navštíviť svojho lekára.

Testy, na ktoré doktor Claire poslal, preukázali, že trpí rakovinou prsníka. Masívny nález meral až desať centimetrov, a nachádzal sa tesne za ľavou bradavkou. Presne v miestach, odkiaľ Matilda odmietala prijímať potravu.

Pre matku troch detí to bola tá najhoršia správa. “Bola som veľmi šokovaná. Vedela som, že niečo musí byť zle, keď sa Matilda odmietala odtiaľ kŕmiť, ale na rakovinu prsníka som bola taká mladá,” spomína s hrôzou Claire.

Náročná liečba

Rakovina sa rýchlo rozširovala, a tak bolo nutné konať. Claire prišla o ľavý prsník pri operácii, ktorú nasledovala agresívna chemoterapia a rádioterapia. Našťastie, vďaka včasnej diagnóze a zásahu lekárov dokázala trojnásobná mamička zákernú chorobu poraziť.

Dnes je jasné, že Matilda zachránila svojej mame život. “Bol tam dôvod, prečo sa nekŕmila a ja som naozaj šťastná, že som dôverovala jej inštinktu, hovoriacemu, že niečo nie je v poriadku,” dodala mamička na záver.

Foto: GaryRobertsphoto.com, mirror.co.uk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. júna 2023Zdroj www.mirror.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.