Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Balíme do pôrodnice pre mamu aj bábätko. Zoznam vecí, ktoré nesmiete zabudnúť!

reklama:
Balíme do pôrodnice pre mamu aj bábätko. Zoznam vecí, ktoré nesmiete zabudnúť!

Pripravili sme pre vás zoznam vecí ktoré by ste ako mamička mohli pred pôrodom a po pôrode potrebovať. Netreba sa stresovať, všetko do pôrodnice si možno pripraviť pár týždňov vopred.

V prvom rade si pripravte tašku či väčšiu kabelku. Do nej všetko pohodlne uložíte a budete mat veci po ruke a na jednom mieste. Ak so sebou beriete viac tašiek nastáva riziko, že to čo potrebujete na prvý krát nenájdete.

Preto odporúčame jednu stredne veľkú, ktorá sa dá nosiť na pleci (z dôvodu praktickosti). Riadiť sa môžete aj podľa nášho zoznamu, avšak je vhodné sa na to opýtať priamo v nemocnici, v ktorej ste na pôrod zajednaná.

Pokiaľ ide o oblečenie, potrebujete pohodlné veci, väčšinou pyžamového typu.

Oblečenie

Župan, nočné košele (aspoň 3 ks), hrubé ponožky, nohavičky, ak máte tak aj podprsenku na kojenie, papuče.

Obľúbené oblečenie môže pomôcť aj do psychickej pohody, pribaľte si sveter a samé pohodlné a voľné oblečenie ako tepláky a mikinovú bundu, dlhšie tričko. Prezúvky do sprchy tiež určite oceníte.

Hygienické potreby

Podprsenkové tampóny (zachytávajú kvapky materského mlieka, aby vám nevytieklo do podprsenky), vložky (extra savé alebo pôrodné), nepremokavé jednorázové podložky 10 ks, žiletka, pena na holenie, krémy alebo oleje ktoré rady používate na suchú pokožku ale drobné ranky.

Užitočným tipom je aj balzam na pery, sponky a gumky do vlasov. Pripravte sa na to, že v nemocnici môžte mať nepokojnejší spánok a preto je dobré mať poruke masku na oči, prípade štuple do uší.

Niektoré mamičky uprednostňujú vlastné obliečky, vlastný vankúš alebo vlastné uteráky.Potrebujete aspoň 2ks osušiek a 2ks menších uterákov.

Samozrejmosťou sú sprchový gél (najlepšie hypoalergénny a jemný), šampón, vreckovky a toaletný papier, zubná kefka a pasta, hrebeň či kefu na vlasy.

Doklady

Doklady všetkého typu teda zdravotný preukaz poistenca, občiansky preukaz, pôrodná knižka, potvrdenia od lekára a akékoľvek iné dokumenty, ktoré považujete za potrebné

Dobré je mať aj mená a kontakty či dôležité informácie z prehliadok pokope, ide teda o gynekológa ale pokiaľ ste sledovaná aj u iného špecialistu, platí to rovnako.

Na spríjemnenie chvíľ

Zoberte si aj to, čo máte rady a používate v bežnom živote. Ide o dobré knihy, počítač či tablet, mobilný telefón s nabíjačkou, krížovky, veci na kreslenie, nabíjačku na mobil a počítač. Zobrať si môžete aj obľúbený čaj či kávovinovú zmes.

Ak ste zvyknutá čistiť si pleť, tak si pribaľte aj pleťové potreby, nezabudnite na ušné tyčinky a tampóny či deodorant.

Pre bábätko

Zabaľte si prvé oblečenie, hrubé ponožky, dupačky, čapičku, rukavice, bundu, dojčenské oblečenie ako body 3ks…Potrebovať budete aj deku, uterák, bavlnené plienky, vlhčené obrúsky a púder na prípadné zapareniny.

Autosedačku alebo kočík môže priniesť už váš muž alebo iný rodinný príslušník, ktorý pre vás a dieťatko príde. Zobrať si môžete aj prevarený dudlík. Detské oblečenie treba vyprať v hypoalergénnom detskom prášku.

Počas vášho pobytu je možnosť toho, že menej potrebné veci ako obľúbené jedlo a nejaké kúsky oblečenia vám môže priniesť dodatočne váš partner. Preto sa nebojte, hlavne sa uvoľnite a o nič sa nestarajte, len o to, aby ste boli v deň D na správnom mieste. Pokojne sa začnite tešiť na dieťatko a užívajte si posledné chvíle pred pôrodom.

Autor: Katarína V., Veronika Rajničová

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. septembra 2018Zdroj babycentre.co.uk, pampers, nhs.org

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.