Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Bozkávanie zvierat je veľmi nebezpečné. Radšej s tým ihneď prestaňte, alebo vám hrozia vážne zdravotné komplikácie

Bozkávanie zvierat je veľmi nebezpečné. Radšej s tým ihneď prestaňte, alebo vám hrozia vážne zdravotné komplikácie

reklama:
Bozkávanie zvierat je veľmi nebezpečné. Radšej s tým ihneď prestaňte, alebo vám hrozia vážne zdravotné komplikácie

Máte domáceho maznáčika a často sa s ním maznáte a pusinkujete? Maznáčikovi sa to páči a vám ostatným tiež? Vykonávate to pravidelne každý deň? Prinášame zaujímavé a veľmi dôležité informácie pre všetkých majiteľov domácich maznáčikov. Najmä ak máte doma deti, ktoré sa s miláčikmi pusinkujú. Môže ísť totiž o život. Včasnou prevenciou a obmedzením tejto činnosti si budete môcť ušetriť veľa nepríjemností. Výskumy totiž jasne ukazujú na to, že bozkávať domácich miláčikov môže byť naozaj veľmi nebezpečné.

Obmedzte bozkávanie

Bozkávať svoje zvieratká nie je úplne najlepšia vec, čo by sme mohli robiť. Sami odborníci pred bozkávaním a pusinkováním zvieratiek varujú, pretože môžu šíriť nebezpečné infekcie, ktorých zoznam je dosť dlhý. Došli na to priamo v Japonsku na univerzite v Osake. Obmedzením, resp. úplným vylúčením, bozkávaniu našich zvieratiek sa môžeme vyhnúť vírusov, ktoré sú pre naše zdravie nebezpečné.

Prejavy lásky

Prečo vlastne ľudia psy a mačky bozkávajú? Chcú im tak dokázať svoju lásku. Však nikdy nevieme, kam pred chvíľou strkalo zviera ňufák. Ide najmä o situácie, kedy je naše zviera po celý deň na záhrade a my ho začneme bozkávať po príchode z práce. Ukázalo sa totiž, že práve psi môžu byť nositeľmi rôznych vírusov spôsobujúce choroby. S obmedzením bozkov toto riziko samozrejme klesá.

Paradentóza a borelióza

Zo skúmaných 66 psov bola zistené, že väčšina z nich bola zodpovedná za vznik paradentózy. To môže viesť k infekcii a vypadávaniu zubov, čo je veľmi nepríjemné, pretože nové zuby nám už nenarastú. Avšak maznanie so psom môže viesť aj k ďalším problémom: borelióza od kliešťov, besnota atď. Odborníci preto radia, aby sme nebozkával zvieratá, po každej prechádzke ich skontrolovali od kliešťov a nemali by sme zabudnúť na ich očkovanie. Ochránime tak zdravie ich, ale aj naše.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. septembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.