Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Britka nedokázala povedať dojčeniu nie. Jej dcéra sa odstavila od materského mlieka po 9 rokoch

reklama:
Britka nedokázala povedať dojčeniu nie. Jej dcéra sa odstavila od materského mlieka po 9 rokoch

Materské mlieko kedykoľvek na požiadanie? O nepopierateľných benefitoch dojčenia nemožno polemizovať. Štvornásobná mamička Sharon Spink (50) z Anglicka to však poňala po svojom a najmladšiu dcéru nechala odstaviť od prsníkov len nedávno. Školáčka má pritom už 9 rokov.

Dojčenie bábätiek je jedným z najprirodzenejších životných procesov a jeho pozitívne účinky pre dieťa i matku sú nepopierateľné. Otázkou však ostáva, kedy drobca odstaviť od zdroja materského mlieka. Kým vo väčšine prípadov dochádza k tomuto kroku ešte v 1. až 2. roku života dieťaťa, niektoré mamičky nechávajú celý proces akosi voľne plynúť a čakajú, kým sa dieťatko samo rozhodne skončiť s prisávaním.

Foto: Mercury press; www.thesun.co.uk

Kedy je ten správny čas?

Zástankyňou samoodstavenia je aj Britka Sharon Spink. Podporuje myšlienku, že dieťa si povie, keď nastane správny čas a materské mlieko prestane prirodzene konzumovať samo. Tento vzorec použila aj na svojej najmladšej dcére Charlotte (9), ktorá sa naposledy prisala na jej prsník len nedávno, vo veku, kedy už pomaly vchádza do puberty.

Charlotte sa napokon od materského mlieka odnaučila sama, postupne. „Povedala mi, že sa odstaví, keď bude mať 10 rokov, čo bude v apríli budúceho roka, ale zdá sa, že prišla k prirodzenému koncu skôr,” uviedla starostlivá matka s tým, že rozhodnutie prišlo zo strany jej dievčatka nenásilne.

Foto: Mercury press; www.thesun.co.uk

Celoživotné puto

Napriek tomu, že Sharon čelí nemalej kritike zo strany verejnosti, sama tvrdí, že dojčenie jej bude veľmi chýbať. Hoci kŕmila svoju dcéru takmer celé desaťročie, je presvedčená o tom, že išlo o úplne normálnu vec. Navyše, Charlotte je podľa matky vďaka výživnému mlieku len zriedkakedy chorá. Práve dojčenie sa tiež malo podpísať na vytvorení veľmi silného celoživotného puta medzi ňou a jej milovanou dcérou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. júna 2023Zdroj www.thesun.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.