Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bruško tehotnej ženy narástlo do neskutočných rozmerov

reklama:
Bruško tehotnej ženy narástlo do neskutočných rozmerov

Väčšina tehotných žien s nadšením pozoruje svoje rastúce bruško a teší sa na budúceho potomka. Tehotenstvo Lary Carpenter-Beck ale nebolo také, aké si asi predstavovala. Bruško nastávajúcej mamičky bolo už od 12. týždňa enormne veľké, takže čelila neustálym otázkam ohľadne toho, či sa jej termín už blíži.

Lara mala cukrovku

Lare bol niekoľko rokov pred otehotnením diagnostikovaný diabetes 1. typu. Očakávala teda, že počas tehotenstva priberie o niečo viac, než je obvyklé, ale konečný výsledok šokoval dokonca aj lekára. V 32. týždni tehotenstva jej pôrodné asistentky povedali, že dieťa v jej lone je tak veľké ako iné deti v niekoľkých mesiacoch veku. Nosiť tak veľkú váhu bol pre Laru naozajstný boj.

Do 36. týždňa tehotenstva meral obvod jej brucha 140 cm a Lara pribrala 41 kg. V tom čase jej praskla plodová voda. Dieťa nakoniec prišlo na svet cisárskym rezom, čo je u cukrovky časté. "Malú" dievčinu pomenovali rodičia Savannah. Narodila sa s hmotnosťou 4,15 kg a našťastie sa teší dobrému zdraviu. Aj mamička sa po náročnom pôrode pomerne rýchlo zotavila.

Podarilo sa jej kilá zase zhodiť

Lara sa po pôrode musela vyrovnať s prebytočnými kilami, čo nakoniec vďaka zdravému životnému štýlu úspešne zvládla. Vrátila sa na svoju pôvodnú váhu a spolu s manželom si užívajú novonarodené bábätko. Vysporiadať sa so zdravotnými problémami počas tehotenstva rozhodne nie je nič ľahké, optimistický prístup ale môže dosť pomôcť.

Tehotenstvo žien s cukrovkou je rizikové. Deti diabetických matiek majú vyššiu pravdepodobnosť vrodených vývojových chýb a sú viac ohrozené výskytom popôrodných komplikácií. Najčastejšie ide o infekcie, kŕče alebo iné neurologické ťažkosti. Tehotenstvo je pre organizmus obrovská záťaž, pokiaľ ale nie sú prítomné žiadne závažné komplikácie. Narodené deti potom bývajú o niečo ťažšie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.