Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Budete v šoku, keď zistíte, čo znamenajú nálepky na ovocí. Ľudia tento dôležitý detail prehliadajú

reklama:
Budete v šoku, keď zistíte, čo znamenajú nálepky na ovocí. Ľudia tento dôležitý detail prehliadajú

V obchode ste si určite už všimli malých samolepiek na rôznych druhoch ovocia. Okrem loga výrobcu obsahujú niektoré dôležité informácie. Obsahujú tiež kód PLU, prostredníctvom ktorého nám výrobcovia poskytujú dôležité informácie o produkte.

Keď štvormiestny kód začína číslom 3 alebo 4

Pokiaľ zahliadnete ovocie alebo zeleninu s takým kódom, znamená to, že boli pestované konvenčnými metódami, tj. napríklad bolo možné k ich pestovaniu použiť veľké množstvo hnojív a pesticídov.

Keď 5miestny kód začína číslom 8

Tak v tomto prípade vieme, že ovocie bolo počas svojho rastu geneticky modifikované. Práve táto slávna GMO potravina spôsobuje toľko kontroverzií. Výskum naznačuje, že najčastejšie takto pripravovaným ovocím sú melóny, banány a papája.

Keď päťmiestny kód začína číslom 9

Ak sa vám podarilo kúpiť také ovocie alebo zeleninu, znamená to, že sú ekologické a pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva. Rástli starými metódami, tj. vlastnými rukami, bez použitia chemikálií.

Ovocie bez kódu PLU

Väčšina ľudí sa snaží hľadať ovocie bez samolepiek. V skutočnosti sa však jedná o najnebezpečnejšie riešenie. Ovocie dovážané zo zahraničia by malo byť vždy správne označené. Ak nie je k dispozícii žiadna nálepka, môže to byť úmyselné niečo skryť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.