Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čaj so zázračnými účinkami. Vďaka nemu budete žiť dlho

reklama:
Čaj so zázračnými účinkami. Vďaka nemu budete žiť dlho

Staršia pani, ktorej je teraz 65 rokov na svoj vek skoro nevyzerá. Tvrdí, že nikdy nebola v nemocnici a od doby, čo pije svoj úžasný čaj, ktorý raz náhodou uvarila, nemusí navštevovať lekára. Oregano je jednou z najúžasnejších bylín, ktoré si môžete aj sami nazbierať.

Kam sa vydať na zber

Nájdete ho na pastvinách, poliach alebo na okraji lesa. Dorastá do výšky 20-90 cm, ak ho trochu rozotriete medzi prstami, pocítite, ako je voňavý, pretože má vysoký obsah éterického oleja.

Uvarte si z oregana čaj

Príprava je veľmi jednoduchá. Všetko čo budete potrebovať, je len týchto pár ingrediencií:

  • Voda – 300 ml
  • Sušené oregano – 3 lyžice

Príprava

Priveďte vodu do varu, prelejte oregano v sitku, prikryte viečkom a nechajte desať minút odstáť. Filtrujte všetky časti rastliny a konzumujte len tekutinu. Ak pijete čaj na prechladnutie, pridajte ešte dve lyžice sušeného oregana. Ak len posilňujete imunitu, zachovajte vyššie zmienenú dávku.

Priaznivé účinky čaju

V prípade prechladnutia zasahujú bylinky ihneď. Znižujú tiež bolesť a zbavujú telo zápalu. U žien sa tento čaj postará o hormonálnu rovnováhu. Posilňuje trávenie, pomáha od plynatosti, znižuje stres a posilňuje nervový systém. Pri pravidelnom popíjaní sa aj pokožka stáva krajšia. Je zbavená akné, ekzémov a ďalších nepríjemných kožných problémov.

Výborné recenzie

Staršia dáma, ktorá čaj odporúča, tvrdí, že sa cíti veľmi mlado. Jej recept je v tom, že čaj popíja naozaj dlhodobo a pravidelne. Cíti sa ľahká, plná energie a ani na tvári nemá príliš veľa vrások. Čaj by však nemali piť tehotné ženy, aby neohrozili svoje dieťa. Akonáhle ste ale naopak napríklad v menopauze, je oregano pre vaše hormonálne výkyvy skvelým pomocníkom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.