Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čakanie na zázrak sa vyplatilo: V 48 rokoch prvýkrát mamičkou.

reklama:
Čakanie na zázrak sa vyplatilo: V 48 rokoch prvýkrát mamičkou.

Priemerný vek prvorodičiek sa neustále zvyšuje, napriek tomu je však pôrod prvého dieťaťa vo veku presahujúcom štyridsiatku skôr raritou než normou. Louise Warneford vplyvom zdravotných problémov priviedla svoje vysnívané bábätko na svet až vo veku, kedy iné ženy často očakávajú príchod prvého vnúčaťa: novopečenou mamičkou sa stala v 48 rokoch.

· Priemerný vek rodičiek sa vo väčšine západných krajín pohybuje okolo tridsiatky.

· Materstvo po 35 roku býva často rizikové.

· Problémy s otehotnením má asi 15 percent párov.

Prognóza nebola prívetivá, manželia sa ale nehodlali vzdať bez boja

Louisinin o sedem rokov starší manžel Mark podstúpil pred začiatkom ich vzťahu vazektómiu, takže bolo od prvej chvíle jasné, že cesta k vysnívanému dieťaťu nebude jednoduchá. Keď sa o rodičovstvo začali pokúšať, bolo Louise 32 rokov. Podľa očakávania sa otehotneniu nedarilo, Louise a Mark sa ale nevzdávali a využili služby centra asistovanej reprodukcie. Keď sa konečne podarilo a tehotenský test ukázal, že je Louise tehotná, boli obaja manželia šťastím bez seba. Ich veľká radosť ale bohužiaľ trvala len krátko.

Po mnohých rokoch trápenia sa našla diagnóza a s ňou aj ďalšie nádeje

Louise bola tehotná len niekoľko týždňov, keď nečakane potratila. Bolo to pre oboch nesmierne bolestivé, ale nehodlali sa zmieriť s tým, že budú žiť svoj život bez dieťaťa, a ďalej skúšali šťastie za pomoci reprodukčnej kliniky . Počas šestnástich rokov týmto spôsobom otehotnela Louise osemnásťkrát, ale vždy s rovnakým výsledkom … po zhruba desiatich týždňoch prosperujúceho tehotenstva znenazdania prišiel potrat. Za služby reprodukčnej kliniky v priebehu času utratili cez dva milióny korún. Po toľkých rokoch bolesti už manželia prestávali dúfať. Lekári z centra asistovanej reprodukcie však nakoniec objavili príčinu týchto potratov: Lousino telo produkovalo bunky, ktoré zabíjali embryá. Pomocou liekov sa podarilo tieto stavy potlačiť. Louise sa konečne dočkala svojho vytúženého syna Williama a materstvo si užíva plnými dúškami.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.