Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čarovné a na údržbu nenáročné látkové rolety nielen do izby pre deti

reklama:
Čarovné a na údržbu nenáročné látkové rolety nielen do izby pre deti

Navodenie príjemnej atmosféry v interiéri pomocou moderných nábytkových zostáv nie je vďaka obrovskej ponuke trhu vôbec náročné. Často si ale neuvedomujeme, že pohodlie vytvára niečo celkom iné. Príjemné osvetlenie, ktoré musí byť aj dobre regulované. A v prípade toho prirodzeného, ktoré do interiéru detských izieb zvedavo „nakúka“ cez veľké okná, to platí dvojnásobne.

Samotné telo vníma vonkajšie podnety, medzi, ktoré prirodzené denné svetlo rozhodne patrí, veľmi intenzívne. Detské telo je na tom ešte horšie. V lete môžu byť preto silné slnečné lúče, opierajúce sa o sklenené tabule okien v detskej izbe obrovským problémom.

Profesionálna tieniaca technika dokáže ale lúčom nepríjemného a silného Slnka vytvoriť veľmi dobrú bariéru a priestor okna izolovať nielen pred teplom, ale aj hlukom z ulice.

Prečo sú vysoké horúčavy pre naše a zdravie detí nebezpečné?

Vplyvom vysokých letných horúčav často dochádza k:

  • zvýšeniu dychu a srdcovej frekvencie – človek potom začína pociťovať nedostatok kyslíka.
  • aktívnemu poteniu, ktoré sa pri konštantnom teple nadmerne zvyšuje, čo vedie k narušeniu rovnováhy vody a solí v tele.
  • situácii, že do mozgu začne prúdiť menej krvi.
  • vyvolaniu stresových stavov, nespavosti, ktorá ovplyvňuje celkový výkon a zdravie človeka.

A nezľahčuje to ani globálne otepľovanie v kombinácií so zväčšovaním ozónovej diery, ktoré nespôsobuje len postupné topenie ľadovcov, zvýšenie hladín oceánov, ale aj zvýšenie priemernej ročnej teploty. Spôsobuje silnejšie žiarenie Slnka v lete, následkom čoho trpí nielen naše telo, ale aj interiér a doplnky v ňom.

Klíma v miestnosti je potom neznesiteľná a dýchanie náročné. Pre detské telo, ktoré si ešte prechádza vývojom, je zvládanie takýchto podmienok však oveľa ťažšie.

Tomu všetkému sa ale môžete veľmi jednoducho vyhnúť, ak na základe dôležitých kritérií vyberiete deťom do detskej izby správne a kvalitné látkové rolety, ktoré veľa vydržia. Mali by ste však vedieť, ako ich vybrať.

Kritériá výberu látkových roliet do detskej izby

Životnosť žalúzií závisí od ich kvality, správnej montáže a prevádzky. Pri výbere roliet do detskej izby sa ale oplatí myslieť na ďalšie dôležité vlastnosti, ku ktorým patria:

  • Bezpečnosť

Napriek dokonalému výhľadu a pôsobeniu svetla, je okno a parapet v detskej izbe vysoko rizikovou oblasťou, najmä ak sa miestnosť nachádza na vyššom poschodí. Aj z tohto dôvodu je v prípade malých detí, ktorých všetko pestré a hravé púta, lepšie voliť neutrálnejšie prevedenia.

Vieme, že krásne vyzdobená detská izba je pre deti veľké plus, v prípade veľmi malých detí je ale vhodnejšie zvoliť na okná niečo jednoduchšie, ideálne bez dekoratívnych prvkov.

Pozorne si všímajte aj ovládanie, ktoré má najčastejšie šnúrku. Aj tá môže byť potenciálnym nebezpečenstvom. Prednosť dajte konštrukciám s ľahkým a spoľahlivým upevňovacím systémom, aby sa v prípade poruchy zabránilo zraneniu.

Určite a nielen v prípade detí trpiacich alergiami, oceníte modely látkových roliet od Profirol s pogumovanou vrstvou, ktorá sa jednoducho udržiava v čistote a bez prachových alergénov.

  • Funkčnosť

Rolety v detskej izbe zdobia okno, chránia pred intenzívnym slnečným žiarením, vytvárajú rozptýlené jemné osvetlenie a chránia súkromie od zvedavých pohľadov z ulice. Môžu byť ovládané ručne alebo na diaľku a vytvoriť dokonalú izoláciu okna pred teplom v lete a silnými mrazmi v treskúcej zime bez toho, aby bola ich inštalácia aj ovládanie náročné.

Tie od Profirolu môžete vy aj vaši najmenší obsluhovať:

  • ťahom ruky;
  • s diaľkovým ovládaním;
  • retiazkou;
  • kľukou;
  • mobilnou aplikáciou;
  • extra tichým motorom.
  • Jednoduchá starostlivosti

Nielen v detskej izbe je veľmi dôležité, aby bolo ovládanie všetkých doplnkov maximálne pohodlné a funkčné po všetkých stránkach. Rolety v detskej si vyžadujú aj pravidelné čistenie, aby sa odstránil prach a iné nečistoty. Uprednostnite preto modely, ktorých lamely alebo plátno sa dajú ľahko umývať, prať či vysávať.

  • Bezhlučnosť

V detskej izbe je tiež dôležité odstrániť zbytočné zdroje hluku, najmä počas spánku. Preto by proces zdvíhania a spúšťania žalúzií nemal byť sprevádzaný hlasným zvukom. Túto požiadavku spĺňajú modely s látkovou tkaninou, drevenými lištami a automatickým ovládaním bez zbytočných doplnkov.

  • Estetika

A aby predsa len nebolo prostredie detskej izby až príliš fádne a sterilné, voľte do tejto izby žalúzie v súlade s celkovým štýlom a záujmami dieťaťa, myslite pritom na spomínanú bezpečnosť. Nielen vzory, ale aj štruktúra a typ takejto tieniacej techniky predsa môžu zaujať a pôsobiť veľmi atraktívne.

Ak preto hľadáte ideálny model roliet alebo žalúzií do detskej izby, mali by vybrané modely spĺňať všetky spomenuté požiadavky.

(U/PR) Zdroj obrázka: Yuliya Evstratenko/Shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.