Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Často zabúdate? Vedci zistili, že zábudliví ľudia sú vysoko inteligentní. Pozrite sa prečo

reklama:
Často zabúdate? Vedci zistili, že zábudliví ľudia sú vysoko inteligentní. Pozrite sa prečo

V tomto ohľade rozdeľujeme populáciu na dve takéto pomyselné skupiny. Ľudia čo si pamätajú absolútne všetko, skoro akoby mali extra pamäť a naopak tí čo neudržia myšlienku pomaly ani hodinu. Každému sa stane, že ak má toho veľa a všetko naň ,, padá „, tak veľa vecí dosť často zabúda, pretože sa mozog nedokáže sústrediť na všetko. Je to úplne bežná vec. Ale ľudia, ktorí zabúdajú všetko na dennej báze, už je to pre nich štandardom a hlavu si z toho rozhodne nerobia!

Každý človek to má inak nastavené

Ale snáď všetci neznášame, keď máme niečo na jazyku a ani za svet si na to nemôžeme spomenúť. Veľmi často sa nám všetkým stáva, že ideme nakúpiť a paradoxne zabudne nakúpiť tie najdôležitejšie ingrediencie, pre ktoré sme tam hlavne išli. Ak zabúdame často, už to môže hraničiť s Alzheimerovou chorobou. Ale to už predbiehame. Vedci z Toronta zistili, že táto zábudlivosť nie je vôbec zlá a robí nás naopak inteligentnejšími.

Mozog bude efektívnejší ak zahodí maličkosti stranou, a bude sa na svet pozerať z väčšej perspektívy. Nie je dôležité čo mám kúpiť, dôležité je ako sa cítite a všetko je to len v mozgu. Mozog je totiž iba sval a ten, ak ho neprocvičujeme, tak zakrpatie. Do 25ti rokov sa ľudia učia novým veciam sami a sú v skvelej forme, po tomto veku, už sa schopnosti a pamäť vytrácajú, preto je veľmi dôležitá komunikácia, čítanie kníh, lúštenie krížoviek a tak ďalej. Nezanedbajte na seba a venujte sa svojmu mozgu, ktorý to do budúcnosti bude veľa potrebovať!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.