Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Celý život jedla mandarínky zle. Výrazne tým škodila svojmu zdraviu. Pozrite sa, čo by ste vždy pred konzumáciou mandarínky mali vykonať

Celý život jedla mandarínky zle. Výrazne tým škodila svojmu zdraviu. Pozrite sa, čo by ste vždy pred konzumáciou mandarínky mali vykonať

reklama:
Celý život jedla mandarínky zle. Výrazne tým škodila svojmu zdraviu. Pozrite sa, čo by ste vždy pred konzumáciou mandarínky mali vykonať

Mandarínky sú úplne bežným ovocím. Dovážajú sa k nám z mnohých kútov sveta. A nie sú dostupné len pred Vianocami, sú dostupné kedykoľvek po celý rok. Dať si ich môžete kedykoľvek budete mať chuť. Ak si ich z času na čas doprajete, dajte si pozor na chybu, ktorú robí pri ich konzumácii väčšina ľudí. Dosť možno si ani neuvedomujete, že robíte niečo zle. Po chvíli zistíte, že je to jasný fakt.

Olúpete a zjete?

Ako jete mandarínku vy? Tiež ju vezmete, klasicky ju olúpete a potom ju zjete? Zdá sa, že by na tomto jednoduchom postupe nebolo čo pokaziť. Ale ono to tak je. Napriek tomu tento postup je ten zlý. Prečo? Keďže tým môžete výrazne uškodiť svojmu zdraviu. Mandarínky sú síce všeobecne veľmi zdravým ovocím, ale ak ho jete týmto klasickým spôsobom, preukazujete si skôr medvediu službu. Svojmu organizmu tak môžete skôr škodiť, než že by ste mu pomáhali.

Konzumujete nečistoty, vírusy a baktérie

Keď vezmete do ruky akúkoľvek mandarínku, je jej kôra špinavá. Stačí sa zamyslieť nad tým, kam a ako sa ukladá, ako sa preváža, ako je skladovaná a ako sa s ňou manipuluje. Na jej povrchu je veľa nečistôt, baktérií a vírusov. Síce šupku nejete, ale všetky tieto nečistoty sa dostanú na vaše ruky pri lúpaní. A do rovnakých rúk už beriete aj samotné vnútro, ktoré dávate do úst. A akonáhle sú škodlivé baktérie, vírusy a nečistoty vo vašich ústach, tak sa dostávajú aj do celého vášho organizmu. Ďalej už pokračovať nemusíme, že áno?

Aký je správny postup?

Keď sa rozhodnete dať si mandarínku, je treba ju najprv dôkladne umyť pod tečúcou vodou. Dôkladne umyjete šupku a až potom sa pustíte do lúpania. Jedine tak budete mať istotu, že do tela nedostanete nič, čo by v ňom byť nemalo. Keď toto budete robiť pri každej mandarínke, už sa môžete radovať len z toho, ako chutí a nemusíte mať obavy z toho, že svojmu telu skôr uškodíte.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.