Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chcete lepšiu a zdravšiu pleť? Tieto potraviny vám pomôžu

reklama:
Chcete lepšiu a zdravšiu pleť? Tieto potraviny vám pomôžu

Kožné problémy trápia milióny ľudí po celom svete, predovšetkým ženy, pre ktoré je často boj proti akné vyčerpávajúce. Pigmentové škvrny považujú ľudia za nevzhľadné, navyše zbaviť sa ich nie je vôbec jednoduché. Okrem akné sa u ľudí prejavujú aj takzvané starecké škvrny. Obvykle sa objavujú na ramenách, rukách, tvári, výstrihu a to bez ohľadu na tóne pleti alebo veku.

Boj proti akné a stareckým škvrnám je často beh na dlhú trať, avšak našťastie existujú aj prirodzené riešenia, ktoré vám v tomto boji pomôžu. Ako sa teda zbaviť akné alebo stareckých škvŕn? Jednou z možností je napríklad kurkuma. Žlté sfarbené korenie sa používa na výrobu zmesi pre tvár i telo. Túto zmes si často nanášajú nevesty večer pred svadbou preto, aby mali v deň svadby krásnu a žiarivú pleť. Nie je teda žiadnym prekvapením, že ho veľké firmy začali pridávať do svojich produktov.

Kurkuma nielen pomáha ničiť baktérie na tvári, ale aj zosvetľuje pokožku. Má skvelé antioxidačné a protizápalové účinky. Nie je však jedinou potravinou, ktorá dokáže pomáhať v boji proti akné. Ďalšou takou potravinou je napríklad zemiak. Kto by kedy povedal, že práve zemiak dokáže nielen posilniť vašu pokožku, ale aj nechty a vlasy, že? Sú plné vitamínov, minerálov, majú zmäkčujúce a protizápalové vlastnosti.

Zemiaky sú predovšetkým dobré na redukciu tmavých škvŕn. Môžete ich použiť ako peeling, pastu, ale aj tenké plátky, ktoré prikladajte na staré jazvy po vyrážkach po akné. Taktiež sú veľmi dobré v boji proti čiernym bodkám. Samozrejme tiež nesmieme zabudnúť na Aloe Vera, rastlinu, ktorá obsahuje vitamíny E, C, A a enzýmy, ktoré pomáhajú v regenerácii buniek. Nielen, že aloe pomáha k pružnosti a hydratácii pokožky, ale tiež pomáha proti vráskam a striám. Poslednou veľmi dobrou potravinou je ovos, ktorý rozpúšťa odumreté bunky a dokáže vašu pleť poriadne rozžiariť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.