Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chcete vychovať poriadkumilovné dieťa? Zabezpečte mu úložné priestory

reklama:
Chcete vychovať poriadkumilovné dieťa? Zabezpečte mu úložné priestory

Ako rozvrhnúť detskú izbu tak, aby ste získali dostatok úložného priestoru, a zároveň ním dieťa neobmedzovali? Prinášame pár tipov, ako to docielite, a čo tým ako rodič získate.

Poznáte to. S rastom dieťaťa sa menia aj jeho priority. To, čo bolo kedysi potrebné, neskôr nahrádzate niečím iným. A podobne je to aj s oblečením, z ktorého vyrástlo. Kupujete mu nové, no uložiť ho je priam nereálne. Zabezpečte vášmu dieťaťu v jeho izbe dostatok úložného priestoru. Nielenže tým eliminujete nekonečné kopenie vecí, ale naučíte ho aj poriadku a celkovej organizácii.

Pri rozmýšľaní ako zariadiť detskú izbu a vyberaní nábytku príliš často rozhoduje jeho vizuál. Tento dizajnový kúsok sa pozdáva nielen vám, ale aj vášmu dieťaťu. Zvážili ste však jeho využitie? Pri výbere by ste mali uvažovať aj o tom, nakoľko je daný kus nábytku praktický a aké ponúka vám a vášmu dieťaťu celkové využitie.

Zmysel pre poriadok dosiahnete vďaka skriniam

Naučte dieťa samostatnosti tým, že mu oblečenie uložíte podľa príslušného druhu. Svetre uložíte na jednu kopu, nohavice na druhú. Hľadajte skrine do detskej izby s členitým úložným priestorom. Oblečenie potriedite a dieťaťu len vysvetlíte, kde sa čo nachádza. Pri ranných rituáloch obliekania tak môže samo ukázať, čo si chce obliecť a vy mu to jednoducho vyberiete. Nielenže pri kombinovaní oblečenia podporíte jeho kreatívnu stránku, ale naučíte ho aj poriadkumilovnosti.

Naučte dieťa organizácii s úložnými boxami

Uskladnenie oblečenia už máte vyriešené, no zostávajú hračky. Tie sa neskutočne kopia a dieťa má všetky v obľube. Ich úschova mimo priestoru detskej izby sa nekoná, dieťa vám v tom urputne bráni. Najnovšie svoje hračky čoraz častejšie strieda a ku koncu dňa neviete, kam vôbec môžete stúpiť. Dennodenne prehrávate boj s kopami hračiek. Unavuje vás to, a tak hľadáte všemožné riešenia.

Naučte dieťa organizácii. Upratovanie tak bude rýchle a jednoduché. Efektívnym riešením sú boxy a organizéry do detskej izby. Nasmerujte vaše dieťa, ako si má svoje veci rozdeliť do jednotlivých boxov. Skúste upratovať hravou formou alebo si zasúťažte o to, kto hračky čo najrýchlejšie zatriedi. Pri prvom raze ho musíte nasmerovať, no s odstupom času sa naučí samostatnosti. Vytvoríte tým u dieťaťa pevné základy, na ktorých budete môcť neskôr stavať.

Rozvíjajte intelekt dieťaťa tým, že ho budete pri aktivitách podporovať a nič nezanedbajte. Vychovajte poriadkumilovné dieťa tak, že už v útlom veku začnete dávať dôraz na zmysel pre poriadok a organizáciu. K tomu dopomôže dostatok úložného priestoru, ktorý bude mať rodič dennodenne pod kontrolou. A tešiť sa budete nielen vy, ale aj vaše dieťa.

Pri výbere nábytku do detskej izby sa môžete inšpirovať aj na Pohodo.sk.

(Ukulele /PR)

Zdroj obrázka:

Aleksey Nikiforov / Shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. januára 2020

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.