Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Chlapec sa stal obeťou šikanovania, skončil v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Toto by si mal prečítať každý rodič

Chlapec sa stal obeťou šikanovania, skončil v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Toto by si mal prečítať každý rodič

reklama:
Chlapec sa stal obeťou šikanovania, skončil v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Toto by si mal prečítať každý rodič

Šikana je v školách stále častejšia. To, v čo prerastá teraz, to už nemá obdobu. Áno, šikanovalo sa aj skôr, ale išlo skôr len o slovnú inzultáciu a krádež desiaty. Dnes je to inak. Tí, ktorí šikanujú nemajú problém ani s fyzickým napadnutím. A to nehovoríme o podrazených nohách, ani o facke. Ide o niečo úplne horšie.

Žiak skončil v nemocnici

To, čo sa prihodilo šestnásťročnému chlapcovi, to nemá obdobu. Aj on sa stal terčom šikanovania. Bohužiaľ také, ktorú by nikto na vlastnej koži zažiť nechcel. Šestnásťročný Ján sa stal obeťou agresora a pravdepodobne bude mať trvalé následky. Po tom, čo si ho agresor vyhliadol skončil v nemocnici. Nie na klasickej prehliadke, ale na nemocničnom lôžku.

Výpočet zranenia je horší ako po autonehode

Lekári sa zhodli na jednom. Stav, v ktorom bol chlapec privezený bol horší, než v akom sú pacienti privezení z vážnych autonehôd. Už to celkom jasne vypovedá o tom, ako Jan skončil. Výpočet zranenia je skutočne alarmujúci. Sú to odreniny a pomliaždeniny po celom tele. Je to niekoľko tržných rán. Ďalej je to tiež niekoľko zlomenín, vrátane zlomeniny kosti lebečnej. A to najhoršie, možné poškodenie mozgu a trvalé následky. Aktuálne je v umelom spánku a lekári sa snažia urobiť všetko preto, aby minimalizovali dopad jeho devastujúcich zranení.

Do všetkého sa vložila nielen škola, ale aj polícia

Vzhľadom na následky, ktoré Jan má jasné, sa do všetkého vložila nielen škola, ale aj polícia. Tá začala celú vec vyšetrovať a pozná meno páchateľa. Pozná ho celá škola, pretože sa jedná o takzvanú známu firmu. To, čo tento chlapec teraz urobil už presiahlo všetky medze.

Rodičia chcú od školy vysvetlenie

Hneď ako došlo k tejto udalosti, obrátilo sa množstvo rodičov na školu s požiadavkou na vysvetlenie. Ukázalo sa, že je šikanovaných mnoho detí a škola o tom vedela, ale neriešila. Dôsledkom toho bol tento incident, na ktorý dosť možno šestnásťročný chlapec doplatí životom. Rodičia chcú od školy vysvetlenie, pretože sú presvedčení o tom, že vina je čiastočne aj na jej strane.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.