Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Choroba, ktorá môže zničiť telo skôr ako rakovina! Príznaky sa môžu objaviť až 5 rokov pred diagnózou!

reklama:
Choroba, ktorá môže zničiť telo skôr ako rakovina! Príznaky sa môžu objaviť až 5 rokov pred diagnózou!

Každý vie, že ktokoľvek so zhubným nádorovým ochorením má vysokú šancu, že nebude žiť mesiace alebo roky. Existuje však ďalšia choroba, ktorá vyžaduje viac obetí než rakovina a ktorej príznaky sa objavujú 5 rokov pred jej výskytom, čo osobu varuje pred nebezpečenstvom.

Toto ochorenie nie je nič iné ako idiopatická pľúcna fibróza, ktorá, aj keď je vzácna, je stále častejšia a postihuje hlavne mužov. Toto ochorenie je spôsobené zápalom spôsobeným látkou, ktorá sa vyvíja v pľúcnom tkanive, presne medzi vzduchovými vakmi a kapilárami. To má za následok akumuláciu spojivového tkaniva a menšiu plochu dýchacieho povrchu v pľúcach. Je registrovaná ako veľmi závažné ochorenie, pretože je nevyliečiteľná a konkrétna príčina nie je známa, existuje len podozrenie, že za ňou môžu byť určité nebezpečné účinky na životné prostredie. Pozrime sa na príznaky.

1. Problémy s dýchaním

Jedná sa o jeden z najznámejších príznakov choroby, ktorá sa môže vyvinúť počas športu, fyzickej práce, ale aj keď človek len leží alebo sedí.

2. Silný kašeľ

Silný, suchý kašeľ, ktorý trvá dlhšie ako 8 týždňov, môže byť známkou pľúcnej fibrózy, najmä ak sa u kašľa objaví dokonca silná bolesť na hrudníku a bolesti svalov.

3. Únava

Pretože pľúca nemôžu správne fungovať, telo nedostáva dostatok kyslíka, takže sa vyvíja únava, stres sa stáva stresujúcim a noci sú plné rotácie a nespavosti.

4. Chudnutie

Keďže telo pacienta vynakladá viac energie na trávenie, postupom času stráca váhu.

5. Bolesti svalov a kĺbov

To je často spôsobené silným kašľom v dôsledku pľúcnej fibrózy. Veľa pacientov uviedlo podobné sťažnosti.

7. Edémy

Ak sa vyskytnú problémy s dýchacím systémom, je ovplyvnená tiež cirkulácia a môžu sa objaviť edematózne ťažkosti. Aj v tomto prípade musíte rýchlo navštíviť lekára.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.