Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chyby pri chudnutí brucha. Vyvarujte sa im a tuk pôjde dole

reklama:
Chyby pri chudnutí brucha. Vyvarujte sa im a tuk pôjde dole

Stravujete sa zdravo a pravidelne cvičíte, ale napriek tomu sa nemôžete zbaviť tuku na bruchu? Možno, že sa pri chudnutí brucha dopúšťate niekoľkých zásadných chýb, v dôsledku čoho máte problém túto problémovú partiu zoštíhliť a spevniť. Akých chýb pri chudnutí brucha by ste sa teda mali vyvarovať?

Brucho patrí k najproblematickejším partiám a veľmi zle sa chudne. Pokiaľ dodržiavate zdravý životný štýl, vyvážene sa stravujete a pravidelne sa hýbete, a napriek tomu vás trápi brucho, jadro neúspechu bude zrejme niekde inde. Akých chýb pri chudnutí brucha by ste sa teda mali vyvarovať?

Cvičíte iba brucho

Každý deň robíte sedy ľahy, ale vysnívané štíhle bruško sa nie a nie dostaviť? Je to tým, že svoje telo zaťažujete iba jednostranne. Ak túžite po štíhlom a pevnom bruchu, zamerajte sa aj na prirodzený pohyb. Každý deň so svižnou chôdzou prejdite aspoň 30 minút na čerstvom vzduchu. Dajte sa taktiež na pravidelné behanie či cvičenie jogy. Naštartujete tým svoj metabolizmus a tuk na bruchu začne postupne ustupovať.

Neposilňujete stred tela

Pokiaľ chcete posilniť brušné svaly a mať štíhle brucho, pustite sa do celkového posilňovania stredu tela. A to minimálne trikrát do týždňa. Posilňovanie stredu tela je pri chudnutí brucha úplne zásadné. Zaistí nielen dokonale vypracované brucho, ale aj správne držanie tela alebo stabilizáciu chrbtice.

Aké je najobľúbenejšie cvičenie na stred tela? Jednoznačne klasický a bočný plank. Tieto cviky, ku ktorým nepotrebujte žiadne pomôcky, sú navyše perfektné na posilnenie celého tela.

Zle dýchate pri cvičení

Dali ste sa na posilňovanie s vlastnou váhou alebo s pomocou činiek? Podstatné je, aby ste pri posilňovaní (nielen svojho stredu tela) správne dýchali. Veľmi tým ovplyvníte efekt svojho tréningu a bližšie sa dostanete k vysnenému plochému brušku. Ako teda na dýchanie pri cvičení? Pri aktivácii svalov vydýchnite. Pri návrate do východiskovej polohy vykonajte nádych.

Váš jedálniček obsahuje nadmieru lepku

Trápi vás faldíky na bruchu? Prospeje vám, keď zo svojho jedálnička vyradíte väčšiu časť potravín obsahujúcich lepok. Z akého dôvodu? Lepok sa totiž ukladá v tukoch hlavne v oblasti brucha. Hovoríme preto o tzv. múčnom bruchu. Akých potravín sa teda pri chudnutí brucha stojí za to vzdať? Bieleho pečiva, cestovín, sušienok a ďalších potravín z bielej múky.

Málo spíte a nadmerne sa stresujete

Pri chudnutí brucha je dôležité, aby ste kládli dôraz na dostatočný a kvalitný spánok. Práve pravidelný spánok, ktorý trvá aspoň 7 až 8 hodín denne, vám zaistí efektívne spaľovanie tukov. Ak budete spať menej, v tele sa vám začne uvoľňovať stresový hormón kortizol, ktorý má vplyv na priberanie.

V prípade, že budete nadmerne podliehať stresu aj v priebehu dňa, vaše telo sa začne voči tejto neblahej situácii brániť a začne ako obranu vytvárať tukové zásoby. Pokiaľ sa chcete tomuto začarovanému kruhu vyhnúť, zamerajte sa na kvalitný spánok a buďte v psychickej pohode.

Ďalšie chyby pri chudnutí brucha

  • pijete nadmerne alkohol
  • konzumujete nadmieru rafinovaného cukru
  • nemáte v strave dostatok bielkovín
  • hladujete alebo držíte drastické diéty
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.