Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cirkus Paciento po prvý krát v Špecializovanom liečebnom ústave Marína š.p. Kováčová Kúpele

reklama:

Unikátny projekt Cirkus Paciento po prvý krát zavíta do Špecializovaného liečebného ústavu Marína š.p. V dňoch od 02. do 06. mája prinesú zdravotní klauni a klaunky hospitalizovaným deťom smiech, kúzla a dobrú náladu.

Tentokrát sa pod taktovkou zdravotných klaunov a klauniek: doktora Capka, doktorky Frčky Strelenej, doktora Fifipierka a sestričky Pauly Prdelkovej premenia izby Špecializovaného liečebného ústavu Marína na kúzelné maringotky a deti na ich menších „kolegov“. Zdravotní klauni sa s deťmi podelia o svoje nemalé zručnosti z oblasti kúzlenia, žonglovania a používania najrozličnejších rekvizít. Deti samotné budú zapojené do vytvárania dobrej nálady a šírenia pozitívnej energie a smiechu v ŠLÚ Marína, stanú sa spolupracovníkmi zdravotných klaunov.

Samotná príprava Cirkusu Paciento je podľa slov zdravotného klauna doktora Trubku oveľa osobnejšia ako „klasická“ zdravotná klauniáda. „Deti, personál aj rodičia vytvárajú pri prípravách vynikajúcu priateľskú (skoro až rodinnú) atmosféru. Radi sa učia „cirkusové kúsky“ a veľmi sa tešia na predstavenie.“

Celý program vyvrcholí posledný deň (06.mája o 14:00) predstavením pod krásnym cirkusovým šapitó pre publikum z radov rodičov, zdravotníckeho personálu a hospitalizovaných detských a dospelých pacientov ŠLÚ Marína. Deti sa aspoň na okamih premenia na „kolegov“ zdravotných klaunov a budú mať možnosť samy pozitívne pôsobiť nielen na svoju psychiku, ale aj na psychiku druhých. Deti a ich rodičia samozrejme vystúpia náležite pripravení a vyzbrojení potrebnými rekvizitami a kostýmami.

Cieľom projektu Cirkus Paciento je vzbudiť u dlhodobo chorých malých pacientov záujem o život, lebo ak má pacient záujem o čokoľvek, znamená to, že má chuť žiť. Záujem o život je dôležitou súčasťou liečebného procesu,“ konštatuje umelecký riaditeľ občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors Gary Edwards.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. mája 2011

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.