Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cirkus Paciento sa po prvý krát predstaví v Prírodných jódových kúpeľoch Číž

reklama:

V dňoch od 28.5. do 1.6.privítajú Prírodné jódové kúpele v Číži Cirkus Paciento z o. z. Červený Nos Clowndoctors. Do kúpeľov prinesú zdravotní klauni a klaunky hospitalizovaným deťom veľkú dávku smiechu, kúziel a dobrej nálady.V réžii Dr. Capka, Dr. Trubky, sestričky Pauly Prdelkovej a sestričky Anny Amnézie sa na pár dní premenia Prírodné jódové kúpele na špeciálny Cirkus Paciento, v ktorom hlavné úlohy budú patriť deťom. V priebehu týždňa sa malí aj veľkí detskí pacienti naučia rôzne triky, akrobatické či cirkusové kúsky pričom zažijú kopec srandy a zábavy. Takto sa deti stanú nielen spolupracovníkmi zdravotných klaunov, ale samé prispejú k vytváraniu dobrej nálady a šíreniu pozitívnej energie.

Samotná príprava Cirkusu Paciento je podľa slov zdravotného klauna doktora Trubku oveľa osobnejšia ako „klasická“ zdravotná klauniáda. „Deti, personál aj rodičia vytvárajú pri prípravách vynikajúcu priateľskú (skoro až rodinnú) atmosféru. Radi sa učia „cirkusové kúsky“ a veľmi sa tešia na predstavenie.“

Odmenou za celotýždňovú prácu bude záverečné gala predstavenie (01.júna dopoludnia) pod krásnym cirkusovým šapitó pre publikum z radov rodičov, zdravotníckeho personálu a hospitalizovaných detských pacientov Prírodných jódových kúpeľov Číž. Deti sa aspoň na okamih premenia na „kolegov“ zdravotných klaunov a budú mať možnosť samy pozitívne pôsobiť nielen na svoju psychiku, ale aj na psychiku druhých. Deti a ich rodičia samozrejme vystúpia náležite pripravení a vyzbrojení potrebnými rekvizitami a kostýmami.

Cieľom projektu Cirkus Paciento je vzbudiť u dlhodobo chorých malých pacientov záujem o život, lebo ak má pacient záujem o čokoľvek, znamená to, že má chuť žiť. Záujem o život je dôležitou súčasťou liečebného procesu,“ konštatuje umelecký riaditeľ občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors Gary Edwards.

Ak máte záujem zúčastniť sa záverečného predstavenia projektu Cirkus Paciento, kontaktujte ma, prosím.

Lucia Boldizsárová, Komunikácia a firemní darcovia, o.z. Červený Nos Clowndoctors, t. č. 0948 860 760

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 31. mája 2012

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.