Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Citrónovú kôru nevyhadzujte. Budete prekvapení, akému ochoreniu môže pomôcť

reklama:
Citrónovú kôru nevyhadzujte. Budete prekvapení, akému ochoreniu môže pomôcť

Sme zvyknutí na to, že používame iba citrónovú dužinu a citrónovú šťavu, zatiaľ čo šupka zvyčajne končí v koši. To je veľká chyba, pretože to môže byť vynikajúci liek na bežné a veľmi nepríjemné ochorenie – bolesti kĺbov.

Každý, kto trpí bolesťami kĺbov, vie, ako rušivé môžu byť, čo výrazne zhoršuje kvalitu života. Ich príčin môže byť veľa, od nezdravého životného štýlu až po vážnejšie choroby. Ukazuje sa, že niečo tak svetského ako citrónová kôra nám môže pomôcť v boji proti tejto bolesti.

Faktom je, že kôra obsahuje niekoľkonásobne viac hodnotných živín ako citrónová šťava ,vitamíny C, A, vápnik, draslík, beta karotén a ďalšie. Tu je rad jeho jedinečných vlastností – bojuje proti rakovinovým bunkám, umožňuje vám čistiť krvné cievy, čistí telo, posilňuje kosti alebo znižuje riziko osteoporózy.

Ako aplikovať na boľavé kĺby?

Odporúča sa , aby ste ho najskôr dôkladne rozdrvili a potom v sitku scedil z vody. Výslednú pastu položíme na boľavé miesto a zabalíme ju napríklad obväzom. Tento obal musíme nosiť niekoľko hodín.

Druhým spôsobom je výroba masti z citrónovej kôry s prídavkom listov eukalyptu. Olúpte dva citróny a vložte ich do pohára alebo sklenenej misy s vekom. Potom je zalejte kvalitným olivovým olejom. Nakoniec pridajte listy eukalyptu a nádobu uzavrite. Odložili sme to na 2 týždne.

Po uplynutí tejto doby si vezmite kúsok gázy alebo látky, namočte ho do olivového oleja a priložte na boľavé miesto. Celé to obviažte obväzom, aby nespadol. Najlepším výsledkom je priložiť obklady v noci.

Bez ohľadu na to, ktorú citrónovú kôru sa rozhodnete použiť, nezabudnite ovocie pred použitím dôkladne umyť. Na pokožke môže byť veľa zvyškov pesticídov, ktoré sú jedovaté a môžu spôsobiť podráždenie alebo alergie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.