Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo majú spoločné šperky a tehotenstvo

reklama:
Čo majú spoločné šperky a tehotenstvo

Tehotenstvo je pre ženu jedným z najkrajších období v živote, čo si mnohé mamičky dokumentujú aj fotografiami. Tento stav sa však môže v dôsledku zmeny hormonálnych hladín prehĺbiť depresiou a nespokojnosťou so sebou samou. K tomu sa pridá množstvo otázok súvisiacich so zdravím a vzhľadom ženy počas gravidity.

Menovite: ktoré kovy a šperky sa lepšie nosia, ktoré kamene sú vhodné pre tehotné ženy a aké znaky sa spájajú so šperkami počas tehotenstva? V našom článku vám na niektoré z týchto otázok odpovieme.

Tradícia alebo povery?

Mnoho budúcich matiek sa vyznačuje zvýšenou úzkosťou a poverčivosťou, preto je výber šperkov pre tehotné ženy od nepamäti veľmi starostlivý. Často ide o akýsi amulet na ochranu svojho a zdravia dieťaťa. Samozrejme, nedá sa povedať, že všetky šperky, majú magické vlastnosti, ale viera v ne mnohým matkám pomáha skôr z hľadiska psychológie.

Tradícia darovania krásneho snubného prsteňa, ktorú máte zrejme už za sebou, je vám asi známa. V niektorých krajinách ale existujú aj tradície spojené s tehotenstvom a šperkami. Napríklad v Ázii sú ženy, ktoré čakajú dieťa, obdarované šperkami s drahokamami. Je to spôsobené „priaznivými účinkami zlata“ na kardiovaskulárny a nervový systém. Dobrý vplyv na zdravie ženy má aj striebro, ktoré údajne prispieva k počatiu a noseniu dieťaťa.

Či to aj funguje, nevieme. S istotou vám však môžeme povedať, že drahé kovy sú bezpečné, prírodné, netoxické a hypoalergénne.

Všeobecné pravidlá pre výber šperkov pre tehotné ženy

Obdobie tehotenstva je najčastejšie sprevádzané opuchom rúk a nôh. Pri výbere dekorácie by sa preto mal brať do úvahy aj tento bod. S veľkosťou by ste mali byť ale opatrné aj keď nečakáte dieťa. Ľudské telo je predsa špecifický systém, ktorý reaguje na okolité podmienky rôzne, preto si dávajte pri výbere nových obrúčok alebo iných šperkov na tento parameter pozor. Ideálnou voľbou sú doplnky z drahých kovov, ktoré sa vám počas nosenia prispôsobia a nebudú spôsobovať žiadne problémy.

Zdroj obrázka:Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com

(Ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. októbra 2020

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.