Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo môže znamenať časté vypadávanie vlasov?

reklama:
Čo môže znamenať časté vypadávanie vlasov?

Vypadávanie vlasov a nielen to je veľmi nebezpečné ochorenie, ktoré môže naznačiť aj iný zdravotný problém. S vypadávaním potom súvisí napríklad nespavosť, nepríjemný telesný zápach alebo iné problémy, ktoré môžu byť prvými príznakmi niečoho vážnejšieho. Všímajte si preto príznaky, ktoré môžu súvisieť, a to predovšetkým u žien.

Ako spoznať, že sa blíži menopauza? Nerobte si zbytočné starosti

Väčšinu žien trápi, že sa im na brade alebo pod nosom objavili chĺpky. Bohužiaľ aj to patrí k prvým známkam toho, že sa blíži menopauza. Môžete si ich samozrejme nechať odstrániť, ale budú sa objavovať stále dookola. Objaviť sa môže aj nepríjemný zápach, a to nielen z podpazušia. Je to kvôli zvýšenej hladine estrogénu, telo sa prehrieva a začne sa viac potiť. Chce sa ochladiť a práve preto vzniká nepríjemný zápach.

Zníži sa tiež hustota kostí a môže sa veľmi ľahko stať, že zle spadnete a kosť si zlomíte, aj keď to nebol veľký náraz. Počas prvých rokov menopauzy ubudne až 20% kostnej hmoty, to vedie k rednutiu kostí a taktiež k vzniku osteoporózy. Veľmi častým problémom je inkontinencia alebo únik moču. Tomu môžete zabrániť jedine cvičením panvového dna.

Nemôžete spať? Blíži sa nové obdobie ženy

Objaviť sa môžu problémy s pamäťou. Čo ste si predtým pamätali, dnes už môžete zabudnúť a tiež to patrí medzi prvé príznaky menopauzy. Mení sa nielen vaše telo, ale aj hormóny. Môžete byť citlivejší na stres, horšie sa sústrediť a s tým súvisí aj zlá pamäť. Nespavosť alebo zlé zaspávanie môže mať vplyv na váš každodenný život. Doprajte si dôležité vitamíny a nestresujte sa.

Narušiť sa môže imunitný systém, s ktorým súvisí vaše telesné zdravie a nielen to. Hormonálne funkcie môžu byť narušené a objaviť sa môžu alergie, ktoré ste celý život nemali. Preto tieto príznaky nepodceňujte a radšej sa nechajte otestovať. Hormóny môžu ovplyvniť stav vašich očí. Zrak sa postupne bude zhoršovať a bude dôležité zaobstarať si okuliare alebo kontaktné šošovky, aby ste mohli žiť stále rovnako kvalitným životom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 21. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.